Türk Savunma Sanayii, Baykar'ın Teşvik veya Destek Almadığını Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Baykar'ın hiçbir devlet teşviği kullanmadan başarıya ulaştığını ve sektörde dezenformasyon yapıldığını açıkladı.

Türk Savunma Sanayii, Baykar'ın Teşvik veya Destek Almadığını Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk savunma sanayi şirketi Baykar'ın devlet tarafından sağlanan herhangi bir finansal teşvik, hibe veya destek programından faydalanmadığını resmi olarak açıkladı. Açıklamada, Baykar'ın kendi kaynaklarıyla sağladığı başarı ve sektöre yaptığı katkılar vurgulanarak, firma hakkında yapılan dezenformasyon kampanyalarına dikkat çekildi.

SSB, Türk savunma sanayisinin yerli ve milli imkanlarla güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Sektörün 12 milyar doları aşan cirosu, 2 milyar dolar üzerinde AR-GE harcaması ve 90 milyar dolarlık proje hacmiyle Türkiye'nin savunma kapasitesinin sürekli geliştiğine dikkat çekildi.

SSB'nin, sektörde faaliyet gösteren diğer firmalara sağladığı çeşitli finansal teşvikler ve desteklerin bulunduğu belirtildi. Bu destekler arasında Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi, Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı, Kategori-C ve Teknoloji Ürün Kazanımı destek programları yer almakta. Bu programlar kapsamında bugüne kadar 500'ü aşkın firma ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 milyar liraya yakın destek sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Baykar'ın bu teşvik ve destek programlarına hiç başvurmadığı ve herhangi bir destekten faydalanmadığı altı çizilerek, firmanın kendi başarısını kendisinin inşa ettiği ve sürekli yeni ihracat rekorları kırdığı belirtildi. SSB, savunma sanayisinin politik malzeme yapılmaması gereken, ulusal güvenlik ve devlet bekası için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, sektöre değer katan firmaların yanında olmaya devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji