TCG Nusret Müze Gemisi, Ege ve Akdeniz Turuna Çıkıyor

TCG Nusret müze gemisi, Mayıs-Haziran'da Ege, Akdeniz ve KKTC'deki limanlarda ziyarete açılacak. İlk durak 20 Nisan'da Dikili, tur Çeşme ve Ayvalık ile sona erecek.

TCG Nusret Müze Gemisi, Ege ve Akdeniz Turuna Çıkıyor

Türkiye'nin tarihi savaş gemisi TCG Nusret, Mayıs ve Haziran aylarında Ege ve Akdeniz bölgeleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki çeşitli limanlarda halkın ziyaretine açılacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, geminin tur programının detayları paylaşıldı.

Programa göre, TCG Nusret müze gemisi ilk olarak 20 Nisan'da Dikili limanında demirleyecek. Ardından 22-23 Nisan tarihlerinde İzmir, 26 Nisan'da Kuşadası, 28 Nisan'da Bodrum, 1 Mayıs'ta Marmaris Aksaz ve 3 Mayıs'ta Kaş limanlarına uğrayacak. Gemi, 6 Mayıs'ta Alanya, 9-10 Mayıs'ta KKTC'nin Girne limanında olacak. Sonraki günlerde Mersin, İskenderun, Taşucu, Anamur ve Antalya gibi önemli limanlara uğrayacak olan TCG Nusret, Mayıs ayını Fethiye ve Marmaris ziyaretleri ile tamamlayacak. Haziran ayında ise Güllük, Çeşme ve Ayvalık limanlarında ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Tarihi gemiyi ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, belirlenen tarihlerde ilgili limanlara giderek TCG Nusret'in zengin tarihini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem