İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı

İyi Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için yapılan oylamanın ilk turu tamamlandı.

İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı.

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda liderlik yarışında ikinci turda da kazanan olmadı.

Seçim üçüncü tura uzadı. Kurultayın ikinci turunda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın ise 565 oy alarak birinci ve ikinci sırada yer aldılar. Üçüncü tura sadece en yüksek oyu alan iki aday geçti. Yarıştan çekilen adaylar Mehmet Tolga Akalın 15, Günay Kodaz ise 3 oy aldı.

Meral Akşener'in yeniden aday olmadığı kurultayda, İYİ Parti liderliği için dört aday yarıştı. TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın ve partiden ihraç edilen Günay Kodaz. İlk turda hiçbir aday salt çoğunluk sağlayamadı; Aydın 472, Dervişoğlu 370, Akalın 327 ve Kodaz 2 oy aldı. İlk tur sonrasında Akalın yarıştan çekildiğini duyurdu.

Bin 158 delegenin oy kullandığı kurultayda, altı oy geçersiz sayıldı. Üçüncü tur oylama akşam 19:30'da başlayacak ve 20:30'da sona erecek.

2. TURDA KORAY AYDIN VE MÜSAVİT DERVİŞOĞLU YARIŞACAK
Seçimlere ikinci tur ile devam edilecek. Tolga Akalın adaylıktan çekildi, delegeleri serbest bıraktı. Genel Başkanlık için 2. turda Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yarışacak.

2. TURDA DA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANMAZSA İKİ ADAY 3. TURDA YARIŞACAK
Kongrede tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. Tüm delegelerin katılması halinde beş adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekiyor. Bu sayıya hiçbir aday ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak. Bu turda da yine salt çoğunluk aranacak. Hiçbir aday seçimlerde salt çoğunluğa ulaşamazsa en çok oyu alan 2 aday 3'üncü tura kalacak.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler