TESOB'un projesi ile "Gençler CNC Tezgahı İle İş Hayatına Atılıyor"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Gençler CNC Tezgahı İle İş Hayatına Atılıyor projesi kapsamında 35 kursiyer Ankara’da ve Konya’da hediyelik eşya imalatı yapan işletmeleri ziyaret etti.

TESOB'un projesi ile "Gençler CNC Tezgahı İle İş Hayatına Atılıyor"

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen Gençler CNC Tezgahı İle İş Hayatına Atılıyor adlı projesi kapsamında Ankara, Konya, İzmir, Bursa ve İstanbul illerinde CNC makinesi, lazer kesim makinesi ve UV baskı makinesi üzerinden ahşap hediyelik eşya imalatı yapan firma ziyaretleri gerçekleşiyor.

ae822531-76be-444e-99e2-00707d3da619.jpg

Proje koordinatörü Erhan Eroğlu, proje ekibi temsilcileri ve beraberindeki toplam 35 kursiyer Ankara’da ve Konya’da hediyelik eşya imalatı yapan işletme ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan proje koordinatörü Erhan Eroğlu; ‘bu teknik gezinin amacı alanla ilgili eğitim alan kursiyerlerimiz ziyaret ettiğimiz illerde hediyelik eşya ve oyuncak imalatı yapan işletmelerin işleyişlerini görmek, özgün tasarımları yerinde incelemek, iş bağlantıları kurmak, tedarikçilerini belirlemek ve her şeyden önemlisi de iş kuracakları ve çalışacakları alanda alan hakimiyeti olan bu illerde iletişimde olacağı kişilerle tanışmaktır’ dedi.

0f3435b6-b82b-460f-b6c0-68d1108aaf71.jpg

Eroğlu; kursiyerlerimiz süreçten çok memnun, işletme ziyaretlerinde çok faydalı bilgiler elde ettiler hatta işletme sahiplerine de aldıkları eğitim kapsamında çok değerli fikirler de verdiler. Bizim amacımız Trabzon’da ahşap hediyelik eşya sektörüne ivme kazandırmaktır. Gençlerimizi bu alanda istihdama kazandırıp, girişimci olmalarını sağlayıp işsizliği az da olsa azaltmak, ilimize gelen turistlerin ilimize daha çok döviz bırakmasına katkı sağlamaktır’ dedi.

1f0b9310-7db7-4b8d-a1c5-0fb132a0cf6a.jpg

Eroğlu devamında; "Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Sayın Metin Kara ve yönetim kurulu ilimizde her zaman büyük projelerin öncüsü olarak liderlik yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir." dedi.

İzmir, Bursa ve İstanbul’daki iş yeri ziyaretleri sonrasından teknik gezi 8 Mayıs 2024’de sona erecek ve kafile Trabzon’a dönecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler