Anahtar Deliği - Farabi'de otopark problemi ne zaman çözülecek? - 10.06.2022

KTÜ Farabi Hastanesi bünyesindeki otoparkı hizmete açtı. Fakat Farabi Hastanesi’nde otopark tartışması bir başka boyutuyla gündeme geldi.

Anahtar Deliği - Farabi'de otopark problemi ne zaman çözülecek? - 10.06.2022

KİRALIK SCOOTERLAR KALDIRILSIN!

Trabzon’da gün geçmiyor ki kiralık Scooter kazası olmasın! Trabzon sokaklarının dar ve kaldırımlarının da elverişli olmaması dolaysıyla her gün bir kaza haberi geliyor. Trabzon’da yeni uygulamaya konulan sistemin yarardan çok zarara yol açması tepkilerin oluşmasına yol açıyor. Trabzonlu birçok aile, “çocuklarımızı sokakta kontrol edemiyoruz. Kiralık uygulaması Trabzon’a geldiği günden bu yana çok tedirginiz. Ya bu sitem ciddi şekilde kontrol altına alınsın yada, yada tamamen kaldırılsın” diye tepki gösterdiler.

ÜNYE LİMANI TRABZONLU’NUN

Trabzonlu iş insanı Mustafa Bulut, Ünye Tersanesini satın aldı. Bulut’un bu tersanede 500 işçi istihdam etmesi bekleniyor! Trabzon’un önde gelen iş insanlarından Mustafa Bulut yatırımlarını sürdürüyor. Trabzon’da birçok sektörde hizmetlerini sürdüren Bulut, Ünye tersanesini satın alarak yeni bir alanda daha hizmet sunacak. Bulut’un Ünye tersanesinde 500 işçiyi istihdam etmesi bekleniyor.

AYDIN, İSTASYON SATIN ALDI

İş İnsanı Kenan Sönmez’e ait olan ve sonrasında Trabzon Büyük Şehir Belediyesine devredilen Çömlekçi’deki petrol istasyonunu Trabzonlu iş insan Firar Aydın satın aldı. Aydın’ın hangi petrol firmasıyla anlaşacağı merak konusu. Otomobil galericiliği sektörünün Trabzon’daki en önemli esnaflarından biri olan Aydın’ın ilk kez akaryakıt sektöründe faaliyet göstereceği öğrenildi.

Farabi'de otopark problemi ne zaman çözülecek?

KTÜ Farabi Hastanesi bünyesindeki otoparkı hizmete açtı. Fakat Farabi Hastanesi’nde otopark tartışması bir başka boyutuyla gündeme geldi. Farabi Hastanesi’nin yanında bulunan ve uzun zamandan beri vatandaşa hizmet eden özel otopark işletmecisi Farabi Hastanesi ile düştüğü itilaf nedeniyle konuyu mahkemeye taşımayı amaçlıyor.

Milli Emlak’ın yeri olduğunu öğrendiğimiz ve iki kurum arasında yapılan anlaşma çerçevesinde kiralanan otopark ile ilgili sözleşmede önemli maddeler bulunuyor. Sözleşmede; “Farabi Hastanesi kendi bünyesinde otopark yaparsa, “özel otoparkın işletmesi sonlanır” maddesi buluyor. Buraya kadar herhangi bir sorun yok! Fakat işletme sahibine, özel otoparkın olduğu alana sosyal tesis yapılacağı bilgisi verilmiş ve sonrasında Farabi Hastanesi kendi bünyesindeki bu alanı otopark yapmış. Vatandaşlar otoparktan memnun, fakat otoparkın ücretli olmasından oldukça şikâyetçi! Önümüzdeki günlerde otopark konusu nasıl çözüme kavuşacak takipçisi olacağız!

HÜSEYİN YANGIN SON ADAY OLDU…

Pazarspor Kulübünde 17 yıl başkanlık yapan iş insanı Hüseyin yangın TFF Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Uzun süredir futbol camiasından uzak kalan Yangın’ın ani bir karar ile aday olmasının altında geçmişte kulüp başkanlığı yaptığı dönemde futbol camiasında olumlu izler bırakmış olması olarak yorumlanıyor. Türkiye’de birçok kulübün yangına destek vereceği öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE 65 YAŞ ÜSTÜ POLEMİĞİ

Trabzon Büyükşehir belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor. Dün yapılan toplantıda Ulaşım ile alakalı olan belediyenin şirketi TULAŞ’ın bütçe artırımı görüşüldü.

Konu nereden geldiyse 65 yaş üstünün otobüsleri ücretsiz kullanmasına geldi.

Atilla Ataman özellikle yoğun saatlerde bunun suiistimal edildiğini belirtti.

Bunun üzerine söz alan CHP grup başkanvekili Turgay Şahin, 65 yaş üstü vatandaşların da bu konudan rahatsız olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı tarafından kendilerine verilmiş bir hak nedeniyle tabiri caizse “Beleşci” muamelesi gördüklerini söyledi. En azından cüzi bir miktar alınarak bu etiketten kurtarılmaları talepleri olduğunu anlattı.

Atilla Ataman ise; söylediğinin 65 yaş üstü ile alakalı olmadığını ancak yoğun saatlerde ve özellikle öğrencilerin okula gittiği saatlerde sıkıntı olduğunu anlatmak istediğini belirtti.

Her iki taraf da 65 yaş üstünü kırmadan bir sıkıntıyı anlatmaya çalıştı.

Bu konuda nasıl bir çözüm bulunur bilmiyoruz ama bu tartışma ileriki zamanlarda da devam edecek gibi duruyor.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler