Anahtar Deliği 20.03.2021

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 20.03.2021

Anahtar Deliği 20.03.2021

Trabzon’u yönetenlerin futbola kini neden?

Dün CHP Ortahisar ilçe teşkilatı yapımı süren Millet Bahçesi’ne giderek incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası açıklama yapan İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman “Şehrin hassasiyetini oluşturan Yavuz Selim kültürü ne yazık ki bu vaziyetiyle ortadan kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.
Bu sözlere destek ve şehrin yöneticilerine bir eleştiri de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem’den geldi. 
Erdem yapılanın bir haksızlık olduğunu savunarak diğer şehirleri örnek gösterdi ve şu ifadeleri kullandı;
Trabzon’da futbolun doğduğu yere yapılan bu haksızlığı kınıyorum. Millet bahçesinde futbol sahası olmaz diyenler ,saha sözü verip yapmayanlara soruyorum Samsun, Bursa ve Gaziantep’te 2 şer futbol sahası var, Trabzon’da yöneticilerin bu futbol kini neden?

Anahtar Deliği 20.03.2021

Özak bakan mı olacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinede revizyon yapacağı bir süredir başkent kulislerinde dile getirilirken yeni bir iddia gündeme geldi.
Kabineye eski bakan Faruk Nafiz Özak’ın dahil edileceği konuşulmaya başlandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Trabzon kongresinde Özak ile görüştüğü ve Özak'a yeni dönemde birlikte çalışabileceklerinin sinyalini verdiği belirtildi.  Özak'ın yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alabileceği ifade ediliyor.


KTÜ’de otopark bütçe sorunu çözüldü

KTÜ Tıp Fakültesi’nde yapılması planlanan otopark için yaşanan bütçe sorunu çözüme kavuştu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu yaptığı açıklamada bütçenin tahsis edildiğini söyledi.
Ayvazoğlu “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sn. İbrahim Şenel ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede KTÜ - Farabi Hastanemize yapılması planlanan otoparkın bütçe problemi gerekli bütçenin tahsisiyle çözüme kavuşturulmuştur. 
Proje tamamlandığında Farabi Hastanemiz çağımız gereklerine ve vatandaşımızın ihtiyacına uygun modern bir otoparka kavuşmuş olacaktır. “ dedi.

Anahtar Deliği 20.03.2021


AK Parti’de istişare toplantısı

AK Parti Trabzon teşkilatında il başkanı Sezgin Mumcu önderliğinde istişare toplantıları yapılmaya devam ediyor.
Bu toplantıların biri daha geniş katılımla gerçekleşti.
Toplantıda yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “AK Parti İl Başkanımız Sayın Sezgin Mumcu’nun başkanlığında, vatandaşlarımıza hizmette öncü olan Ak Belediyelerimiz ile bir araya gelerek istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Türkiye’de ve şehrimizde belediyeciliğin makûs talihini değiştirmeye; gönül belediyeciliğini tevazu, gayret ve samimiyetle sürdürmeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Deliği 20.03.2021


“Yoksulluktan işsizlikten şikayet edene rastlamadım”

Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP meclis üyesi Turgay Şahin’den dikkat çeken bir çıkış geldi.
Şahin Trabzon’un nabzını ölçtüğünde karşılaştığı sonuçları paylaştı. İnsanların yoksulluktan değil CHP’nin neden HDP kapatılsın demediğinden şikayetçi olduğunu dile getirdi.
Şahin paylaşımında şu ifadelere yer verdi;
Pandemi dolayısıyla uzun zamandır meydana çıkmamıştım. Bugün Tanjantta, Maraş caddesinde, Kunduracılarda, Uzun sokakta dolaşırken biraz olsun halkımızın nabzını ölçelim dedim. Hayat pahalılığından, işsizlikten, açlıktan, sefaletten, yoksulluktan, yolsuzluktan, aşıdan, dövizden, faizden... şikayetçi olan vatandaşa rastlamadım. Tek şikayetleri :
CHP neden HDP kapatılsın demiyor, CHP neden her gün damat nerede, 128 milyar dolar nerede diye soruyor.!! Ne diyeyim.!!
Bende haklısınız. Allah akıl fikir ihsan eylesin dedim.

Anahtar Deliği 20.03.2021

Trabzon’da kongre bilmecesi

Trabzon’da bazı kurum ve Sivil Toplum örgütleri kongre ve genel kurullarını pandemi nedeniyle erteliyor. Bu kongrelerin ne zaman yapılacağı ise merak konusu.

Edindiğimiz bilgiye göre 2 Mart tarihli 11 sayılı karar gereği Trabzon’un risk haritasında ‘çok yüksek riskli’ bölgede kırmızı kategoride olması nedeniyle hiçbir şekilde genel kurul ve kongre yapılamaz.

Trabzon’un ‘yüksek riskli bölge’ turuncu kategoriye geçmesi halinde ise 1 ay içinde bütün kongreler belirlenecek kriterlere göre yapılabilecek. Bunda da kongrenin yapılacağı adres 3 gün önceden bildirilecek ve bildirilen yerde gerekli incelemeler yapılarak izin verilecek.


Hacısalihoğlu’ndan alınması gerekenler

Önceki gün Trabzonspor eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu Haber61 TV’nin konuğu olmuştu.
Aleni Sorular programında Atakan Kadıoğlu ile gerçekleştirdiği söyleşi oldukça ilgi çekti. Trabzonspor’un geçmişten bugüne gelen geleneklerine önemli isimlerine değindi. Bir çok noktaya değindi. Kendisinden öğrenilmesi gereken çok şey olduğunu hatırlattı. Bu tecrübeden mutlaka yararlanılması gerektiğini gösterdi.

Peki ondan neler alınmalı? Birazını biz sıralayalım gerisini sizler de izleyerek ekleyebilirsiniz;

1-    Trabzonspor sadece futbolcu değil yönetici, teknik adam hatta personel de yetiştirmeli
2-    Yönetime girecek isimler kulüpçülüğü önde tutarak kendinden feragat etmeli.
3-    Futbol şubesiyle ilgilenecek yönetici çok etkin olmalı
4-    Trabzonspor’un her yönüyle markalaşması, daha fazla özgün ürün üretmesi gerekli.
5-    Sosyal anlamdaki eksikleri özgünlükleriyle aşmalı
6-    Başarı için futbolcu kadrosunun kalitesinden çok huzurunun olması
7-    Yenilikçi, araştırarak sürekli geliştirilebilen bir yapı oluşması
8-    Taraftarın daha sorumlu yapıda olması, sorgulaması

Programın tamamını izlemek ve söyleşiyi okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler