Anahtar Deliği 26.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 26.04.2021

Ahmet Davutoğlu Trabzon Basını ile buluştu

Eski Başbakan ve gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün

akşam interaktif olarak Trabzon basını ile bir araya geldi ve soruları yanıtladı. Hemen hemen her basın grubundan bir gazetecinin katıldığı söyleşide önce Davutoğlu açıklamalar yaptı daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda bütün gazetecilere soru için bağlanıldı.

Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon basını ile buluşmasının ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz…

**

Davutoğlu’ndan otogar ve hastane açıklaması

Yukarıdaki linkten Gelecek partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon basını ile buluşmasının ayrıntılarına bakabilirsiniz.

Biz sizler için iki kritik başlığı öne çıkarmak istedik.

Davutoğlu Trabzon ile alakalı sorulara da içtenlikle cevap verdi. Anlaşılan o ki dersine de iyi çalışmış ve Trabzon’un sorunlarına hakim bir şekilde basının karşısına çıkmış.

Özellikle Otogar konusu ve şehir hastanesi konularına dikkat çekti.

Davutoğlu “Otogar yapılacak ama nerede yapılacak? Yeni yapılan belediye hizmet binasını yıkıp otogar yapıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Şehri hastanesini Stadın yanına yapıyorsunuz.” Diyerek bu konuda il bazında muhalefet yapacaklarının sinyalini verdi.

Dediğimiz gibi dersine çalışmış bir şekilde basının karşısına çıktı ve eleştirilerini dile getirdi.

**

Davutoğlu 2010-2011 sorusunda ortaya konuştu!

Davutoğlu’nun Trabzon Basını ile buluşmasında dikkat çeken bir başka konu da Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonluğu konusunda sorulan soruydu. Kendisi de Fenerbahçeli olan Davutoğlu, hem bu özelliğinde dolayı hem de bir partinin genel başkanı olmasından dolayı olabilir, “Ne şiş yansın ne de kebap” hesabıyla ortaya bir cevap verdi. Şike “var da” diyemedi “yok” da ortaya kimseyi tatmin etmedi. “2010-2011 bir hukuk meselesidir” deyip sorudan sıyrılmaya çalıştı.

Davutoğlu “Trabzonspor’u yakından takip ediyorum Abdullah Avcı ile iyi bir gidişatı var. Benim tek başıma şu kupa şurada olsun demem doğru olmaz. Ben Fenerbahçeliyim. Trabzonspor Anadolu takımı olarak yükseldiğinde büyük mutluluk duydum. Bana sorsanız en iyi hoca kimdir diye Ahmet Suat derim, Özkan Sümer Serim. Yüreğimin bir yarısı da Trabzonspor için çarpar. 2020-2011 yılındaki durum spor ve hukuk meselesidir. Siyaset meselesi değildir. Bir siyasinin buna girmesini doğru görmem. Böyle bir tarihi kan davasına dönüşmüş meseleyi bırakıp önümüze bakalım. Trabzonspor’un güçlü bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’un önümüzdeki dönemde şampiyonluklar kazanacağına inanıyorum. Siyasilerin futbola müdahalesini doğru bulmuyorum.” İfadelerini kullandı.

Devletin üst kademesi ve siyasi parti liderlerinden Trabzonspor lehine 2011’den beri bir demeç duymadığımızda bu cevaplar da bizi şaşırtmadı.

**

CHP’li Oyman’dan Ak Partili Karaoğluna geçmiş olsun mesajı

Ortahisar belediye Meclis Üyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Karaoğlu geçtiğimiz günlerde motosikleti ile trafik kazası geçirmiş ve yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Karaoğlu için AK Parti cephesinden geçmiş olsun mesajları yağarken eir mesaj da CHP’den geldi.

CHP Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman yayınladığı mesajında “Uzun yıllardır iletişimimiz olan Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu’nun ağır bir motosiklet kazası sonucu yaralandığını ve sağlık durumunun korkulacak boyutta olmadığını öğrendim. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

**

Üstünsalih’e Önemli Görev

Bir zamanlar Trabzonspor’da yöneticilik yapmış olan Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’e önemli bir görev daha verildi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin, 21 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili seçimleri gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Alpaslan Çakar (Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürü) ve Başkan Vekilliği’ne ise Abdi Serdar Üstünsalih’in (Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdür) seçilmesine oybirliği ile karar verildi.

**

ABD’ye güçlü bir duruş sergilerseniz yanınızdayız ama…

ABD Başkanı Biden’in “Soykırım” kelimesini kullanması Türkiye’de tepkilere neden oldu.

Her siyasi görüşten vatandaşın tepki gösterdiği açıklamada muhalefetten iktidar kanadına da çağrı vardı.

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, iktidarın ABD’ye kardı güçlü bir duruş sergilemesi halinde muhalefet olarak yanında duracaklarını belirtip, “Ama daha önceki örnekler bizi kuşkuya düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Zorlu açıklamasında “Kınamak ve protesto yetmez. ABD ve dünya nezdinde bunun çokta anlamı yoktur

Protestoyu halkımızda yapıyor.

Devlet gereğini yapar ve yapmalıdır. Kuru kuruya söylemler bir anlam ifade etmez.

Türk devleti; alacağı kararlar ve yaptırımlarla bu tür utanmazlara gerekli tepkiyi gösterir.

Eğer cesursanız ve korktuğunuz bir şey yoksa, Ecevit'in yaptıklarına bakın örnek alın ve gerekeni yapın

Bu konuda güçlü bir duruş gösterebilirseniz muhalefet olarak yanınızdayız. Ama daha önceki örnekler bizi kuşkuya düşürüyor” dedi.

**

“Biden ile Erdoğan ne konuştu? Merak ediyorum”

ABD başkanı Biden’in soykırım kelimesini kullanmasının ardından tepkiler yükselirken, Trabzon Büyükşehir meclis üyesi Davut Çakıroğlu’ndan da iki farklı soru geldi.

Çakıroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden’in bir gün öncesinde neler konuştuğunu ve HDP’nin “Soykırım” kelimesi ile alakalı ne düşündüğünü merak ettiğini belirtti.

Çakıroğlu açıklamasında “ABD'de her seçim döneminde Dünya yeni bir başkan ve iyimserlik beklentisine girer.

Kimi söyler, kimi bilir, kimi susar ancak bütün dünya ülkelerinin hemfikir olduğu bir gerçek var ki o da dünya üzerinde akan kanın en büyük suçlusu ABD'dir.

Çıkan savaşların sebebi de Abd'dir.

Yüz yılı aşkın süre önce ve 1.Dünya Savaşının vuku bulduğu yıllarda güvenlik amacıyla ermenilerin yer değiştirilmesine karar verildi.

Bu esnada ermeni çetelerin güvenliksiz köylerde yaptığı vahşet sadece tarih kitaplarında değil, dedelerden torunlara anlatılageldi.

Öyle bir vahşet ki literatürde, deyimlerde yer aldı ve kötülük yapan insanlar ermeni misin diye anılır oldu.

Kurulurken yerli halkı katleden, ödülle kızılderili öldüren, daha dün Vietnam'da katliam yapan, bugün daha Irak'ta, Suriye'de milyonlarca insanın ölümüne sebep olan, Hiroşima’ya atom bombası atarak insanlık tarihinin en acımasız katliamına imza atan ABD ve yeni seçilen başkanı Biden belli ki tarih tarih veya tarihi gerçeklik ya da insanlık adına bu açıklamayı yapmadı..

Sırf siyahi diye her gün devlet eliyle vatandaşlarını öldüren bir ülke, insanlıktan bahsetmemeli zaten.

Bu, siyasi bir oyun ve ülkemize karşı bir markaj operasyonudur.

Ancak bizim bu konuları olduğundan çok önemsememiz akıllarınca ellerini güçlendiriyor.

Kim neyi kabul ederse etsin bu kararlar yok hükmündedir ve ne tarihi ne de hukuki bir anlamları yoktur.

Bu açıklamanın iki yönüne daha vurgu yapmak isterim.

Birincisi Sayın Erdoğan'ın bir gün önce Biden ile saatlerce görüşmesi ve sanki bu görüşmenin bir anlam ifade ettiği algısının son dakika yayılması.

Karar öncesi bir saat ne konuşuldu. Merak ediyorum.

Ikinci bir boyut ise hala ülkedeki muhalefetin şirin görmek için çaba gösterdiği, bir dönem iktidarın da şirin gördüğü eli kanlı terör partisi Hdp'nin olaya bakışı.

Bu kararı Erivan'dan daha heyecanla bekleyen Asala'nın türevleri bu karara verdikleri tepkiyle asıl kimliklerini ve kime hizmet ettiklerini daha açık ortaya koymuşlardır.

Dün biz bu yapının derdi bölge insanı değil, bunlar büyük planların küçük piyonları dediğimizde ve Hdp'nin derhal siyasetten soyutlanması gerektiğine vurgu yaptığımızda demokrasi ninnisi söyleyenler umarım bu gün karşılarındaki resmi doğru çekebilirler..

En önemlisi de bölge halkı kendi haklarını koruduklarını söyleyerek kendileri üzerinden siyaset yapan, siyasi güç elde eden bu taşeron yapının kimlerden ihale aldığını doğru okur.

İktidar hevesiyle ve koltuk uğruna yaşadığı ülkeye ihanet etmeye amade, yaşadığı ülkenin tarihinden bi haber olan kimi partili isimlerin de kamuoyunca doğru analiz edileceğini umuyorum...” ifadelerini kullandı.

**

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler