Anahtar Deliği - Maraş Caddesi yine gündem! - 27.07.2022

Mumcu’yu farklı yönleriyle tanıdık, Şahin’den duyarlı paylaşım, Trabzonlu bölge müdürü görevden alındı! Ahmet metin genç tempoyu arttırdı! 6'lı masa çay ocağında buluştu!

Anahtar Deliği - Maraş Caddesi yine gündem! - 27.07.2022

MUMCU’YU FARKLI YÖNLERİYLE TANIDIK


AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ile ‘Aleni Sorular’ programında buluştuk. Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Botanik Bahçe’de oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Mumcu’nun bilinmeyen yönlerini bu 50 dakikalık program içinde ortaya çıkarmaya çalıştık. Kendisi sorularımıza büyük bir içtenlik ve samimiyetle cevap verdi. Siyasete üniversite yıllarında başladığını, 4 çocuğunun ikisinin ikiz olduğunu ve üniversitede önemli bölümlerde okuduklarını, sağlık çalışanı eşiyle birlikte sosyal projele nasıl destek verdiklerini, amatörde futbol oynarken yaşadığı hazları bizlerle paylaştı. Çocukluğundan bugüne kadar yaşamındaki kesitleri kamuoyuna aktardı. Bu programla birlikte iyi bir eş, sorumlu bir baba, başarılı bir hekim ve çalışkan siyasetçi portresi ortaya çıktı. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Programın tamamını izlemek için tıklayın

ŞAHİN’DEN DUYARLI PAYLAŞIM


Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, duyarlı açıklamalarda bulundu. Şahin’in açıklaması şöyle;
“Hatırlarsınız; geçmişte Sarp Sınır Kapısı açıldığında, Rusya'dan Trabzon'a akın akın yabancı turist gelmişti. Kentimizde ticaret canlanmış, Çömlekçi Mahallesi’ndeki otellerde yatacak yer kalmamıştı. Tüm dükkanlar konsept değiştirip, deri mamulü ve konfeksiyon ürünü satmaya başlamıştı. Lokantalarda boş masa dahi bulunmuyordu. Esnaf memnundu ve yüzü gülüyordu. Hatta dönemin belediye başkanı Çömlekçi Mahallesi’ne Rus Pazarı bile kurmuştu. İşler yolundaydı. Sonrasında; “nataşalar geldi, ahlak bozuldu” diye mütemadiyen yapılan asılsız yayınlar ve atılan kazıklar sonucunda üç yıl gibi kısa zamanda gelenler bir daha gelmez oldu. Bir devir de böylelikle kapanmış oldu. Şimdi de Arap turistler üzerinden bu tür kampanyalara başlandı.
Bunlara asla itibar etmeyin. Turistin rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun misafirdir. İyi davranın, kazık atmayın, güler yüz gösterin. Unutmayınız bunlar da küserse bir daha gelmezler. Turist döviz bırakır! Ekonomiye katkı sağlar. Turizmi siyasete mahkûm etmeyin!

TRABZONLU BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI!


Trabzonlu hemşehrimiz İstanbul Tarım ve Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin görevden alındı. Son dönemlerde Trabzonlu bürokratlara yapılan görevde alma operasyonuna Yusuf Şahin de eklenmiş oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın değişik kademelerinde görev yapmış bir isim olan Şahin’in bakanlıkta genel müdür olması beklenirken, görevden alınıp pasifize edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

AHMET METİN GENÇ TEMPOYU ARTTIRDI!


Yaz mevsimi ile birlikte TBMM’nin tatile girmesi ve iklim şartlarının elverişli olması dolaysıyla, milletvekili ve siyasiler seçim çalışmalarını yüksek tempoda sürdürüyor. Gündüzleri yakıcı güneşin altında vatandaşlarla buluşan siyasiler, akşam saatlerinde de birkaç düğüne katılmak zorunda kalıyor. Gün içersinde de vefat edenler olursa cenaze merasimlerine de iştirak ediyorlar. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de bu tempoya eklenen isimlerin başında geliyor. Bir yandan belediyedeki günlük rutin işleri, diğer tarafta da vatandaşlarla buluşarak gerçekleştirdiği saha çalışmaları Genç’in bayağı efor sarfetmesine yol açıyor. İlçelerin merkezde ve yaylalarda düzenledikleri festivallere katılım sağlayan Genç, dün de AK Parti Yomra İlçe Teşkilatı’nın yönetim kurulu toplantısına katıldı. Genç yaptığı açıklamada, “AK Parti Yomra İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılarak Yomra teşkilatımızla bir araya geldik. 2023 ve 2024 yolunda başarılı sonuçlar almak, yeniden tarih yazmak ve kırdığımız rekorları yeniden kırmak için gayretle ve samimiyetle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

MARAŞ CADDESİ YİNE GÜNDEM!


CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, trafiğe kapatılan Maraş Caddesi’ndeki zemin üzerindeki tespitleri ortaya koydu. Oyman’ın işin uzmanlarından teknik bilgi aldığı yorumlarına yansıyor. Peki CHP’li başkan ne diyor? İşte Oyman’ın vurgu yaptığı tespitler;
- En tehlikeli sorun, sorunu kabul etmemektir, zeminde bir sorun olduğu ortadır; ‘sorun yok’ demek geçiştirmektir. Malzeme döküldükten sonra tam kuruma gerçekleşmeden hizmete açmak sorun yaratabilecek bir durumdu. Alelacele yapılan iş sorun doğurur. Yaz dönemine yetiştirdiler ama kıymet verdikleri turistleri ve hemşerilerini çakıl üzerinde yürütüyorlar. Bakım maliyeti ucuz olarak gözüken bu malzeme eğer düzgün kullanılmazsa, daha büyük maliyetlere yol açar. Yapılan yamalarda da renk farkı ortaya çıktığını ve kötü göründüğünü gözlemliyoruz.
-Cadde üzerinde bozulmalara karşı yeniden epoksi dökülmesi söz konusu oldu; bu konunun da titizlikle yapılması gerek çünkü zemin üzerinde yağmurlu ve karlı günlerde kayma riski yüksek olacaktır.


-Altyapısı konusunda net söylenecek bir durum cadde üzerinde gözükmüyor ama herhangi bir arızada halı gibi dedikleri zeminin sökülmesi gerektiğini biliyoruz. Bir de postane tarafında, Kahramanmaraş caddesinin bittiği alanda yağmur sonrası oluşan görüntüler nedeniyle yeni yapılan altyapı çalışması için endişelerimizi arttırıyor.
-Biz yapalım, kanun sonradan gelir düşüncesinden usandık. Arşivde mevcuttur; Maraş caddesi yayalaştırılmadan önce ulaşım planının kesinlikle yapılması ve dolmuşların düzeninin planlanması gerektiğini önerdik. Ne yazık ki ‘biz biliyoruz, yapıyoruz’ mantığı hepimize zarar vermektedir

6'LI MASA ÇAY OCAĞINDA BULUŞTU!


CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek Uzunsokak’ta bulunan bir çay ocağında biraya gelerek, Trabzon gündemini masaya yatırdılar. 6'lı masanın iki önemli ortak partisinin Trabzon kurmayları, halkın içinde mütevazi bir ortamda, zaman zaman vatandaşlarında iştirak ettikleri sohbette, fikir alışverişinde bulundular. İkili misafirlerine çay ve simit ikram ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler