Anahtar Deliği - Akşener Trabzon’a kamp kuracak! - 29.07.2022

Trabzonspor para krizi! CHP kurmayları esnafla buluştu, Şoför esnafı dert yandı! Trabzon horona doydu! Ali Aydın samimi konuştu.

Anahtar Deliği - Akşener Trabzon’a kamp kuracak! - 29.07.2022

AKŞENER TRABZON’A KAMP KURACAK!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ağustos ayı içerisinde Trabzon’a gelecek. Dört gün boyunca Trabzon’da kalacak olan Akşener’in teşkilatlardaki sorunları çözüp, vatandaşlarla buluşacağı öğrenildi. Akşener’e Trabzon’daki teşkilat yapısı ile ilgili olarak dosyalar dolu şikâyetler gitmişti. Yaşanan olumsuzları yerinde inceleyip, çözüme kavuşturacak olan Akşener’in bazı ilçe başkanlarını görevden alacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Akşener’in İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde, Trabzon teşkilatlarında görev yapmış ve sonrasında küskünler grubuna katılmış isimlerlede baş başa görüşeceği ve bu kişileri yeniden partiye davet edeceği belirtildi. Akşener’in Trabzon’da en etkili muhalefet yapan Davut Çakıroğlu ile de görüşeceği ve kendisine yeniden parti rozeti takacağı öğrenildi.

TRABZONSPOR PARA KRİZİ!


Trabzonspor’da şampiyonluk primlerinin ödenmemesi takım içinde kriz yarattı. Özellikle yabancı futbolcuların bu durumdan oldukça rahatsız olduğu ve konuyu teknik direktör Avcı’ya ilettikleri öğrenildi. Abdullah Avcı da yönetim kurulundan konun bir an önce çözüme kavuşması noktasında istek de bulunduğu belirtildi. Asbaşkan Ertuğrul Doğan, şampiyonlar Ligi’nde tur atlamaları durumunda ödemeyi hemen gerçekleştireceklerini söyledi. Doğan’ın ayrıca futbolculara, herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumumda 15 Eylül tarihinde ödemenin kulüp tarafından hesaplarına yatacağına dair söz verdiği öğrenildi.

CHP KURMAYLARI ESNAFLA BULUŞTU


CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte, Belediye Meclis Üyesi, Kadın Kolları Başkanı ve üyeleriyle birlikte dün Gülbaharhatun mahallesini ziyaret ettiler. Esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP’nin Trabzon kurmayları bir sordular, bin ah işittiler. Hayat pahalılığı karşısında dayanacak güçleri kalmadığını ifade eden vatandaşlar, bir önce erken seçime gidilmesini istediler. CHP Ortahisar Merkez İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Gülbaharhatun Mahallesi’inde ziyaret sonrası edindiği izlenimi bir kelime ile yorumladı; “ziyaretimizin özeti; turizm sezonu bu bölgeye uğramadı, esnafımız ve mahallemiz sorunlar içerisinde”

ŞOFÖR ESNAFI DERT YANDI!


Birkaç gündür Trabzon’daki şoför esnaflarını ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, şoför esnafının sıkıntılarını dinliyor. Şoförlerin en büyük sıkıntısı mazot fiyatlarındaki fahiş artış. Kazandıkları parayı mazot ve arabanın bakım giderlerine harcadıklarını ifade eden şöforler, “ yeni düzenleme gereği araçtaki koltuk sayısının artması dolaysıyla, bankalardan kredi çekerek yeni araç satın aldıklarını fakat banka taksitlerini ödeyemediklerini ifade ettiler. Asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte sigorta pirim fiyatı ve diğer vergilerin arttığını belirten Şöfor esnafı, evlerine para getiremedikleri gibi araç giderleri de karşılayamamaktan yakındılar!

TRABZON HORONA DOYDU!


Trabzon Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trabzon Valiliğinin destekleriyle düzenlenen ‘Uluslararası Horon Festivali’ bugün başladı. ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganıyla 31 Temmuz’a kadar devam edecek festivale, 61 ülkenin temsilcisi ile Çeçenistan, Endonezya, Filistin, Gürcistan, Hindistan, İran, Kıbrıs, Kosova, Moldova, Polonya, Rusya, Sırbistan, Ürdün, Yunanistan ve özerk Cumhuriyet Osetya’dan halk oyunları ekipleri katılım sağladı. Organizasyonun kortej yürüyüşüne AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ,AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İYİ Parti İL Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon’daki sivil toplum Örgütlerinin temsilcileri katıldı. CHP ve diğer muhalefet partilerinin kortej yürüyüşüne katılamaması dikkat çekti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri kortej yürüyüşünde en güzel fotoğraf karesi de kortej yürüyüşüne katılan siyasilerin hep birlikte horon oynamaları oldu.

ALİ AYDIN SAMİMİ KONUŞTU


Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ile Trabzon Büyüykşehir Belediyesi’nin Uluslar arası Horon Festivalinin kortej yürüyüşü öncesinde karşılaştık. Kendisiyle ayaküstü sohbet ettik. Aydın eski bir eğitimci. Uzu yıllar coğrafya öğretmenliği yaptı. Kendine has bir üslup ve tarzı var. Siyaset yapan kişiler kelimelerin özenle seçerek sürekli temkinli konuşur. Fakat, Ali Aydın öyle değil. Aklına gelen ilk şeyi söylüyor. İçi dışı bir insan. Köprübaşı’nda sokak hayvanlarının durumunu sorduk. Aydın hemen söze girerek,”her gün mama dağıtarak hayvanları besliyoruz. Mama bitince de mecbur kendi cebimden para harcayarak beslenme ihtiyaçlarını gideriyoruz. Onlar, Allah’ın bizlere emaneti. Biz olaya vicdani alarak bakıyoruz. Bizde hayvan sevgisi sözde değil özde. Hasta hayvanlarımız olduğunda da Büyükşehir Belediyesi hayvan sağlık ekiplerini arıyoruz. Araba ile gelip alıyorlar. Veteriner hekimlerce tedavileri yapıldıktan sonra, tekrar ilçemize geri geliyorlar. Bu konuya çok dikkat ediyoruz. Bize yapılan eleştirilerin hepsi art niyetli ve yersiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler