NASA'nın Parker keşif aracı Güneş'e en yakın konuma gidecek

NASA'nın Parker keşif aracı Aralık 2024'te Güneş'e en yakın mesafede olacak

NASA'nın Parker keşif aracı Güneş'e en yakın konuma gidecek

NASA'nın Güneş'e "dokunma" misyonu kapsamında geliştirdiği Parker Solar Probe, Aralık 2024'te yeni bir hız rekoru kırarak Güneş'e tarihte en yakın mesafeye ulaşmayı hedefliyor. BBC'nin haberine göre, bu keşif aracı, Güneş'in ışık küresine 6,16 milyon kilometre mesafede saatte yaklaşık 700 kilometre hızla yol alacak.

Bu hız, New York ile Londra arasındaki mesafeyi yalnızca yaklaşık 7 saniyede katedecek kadar büyük. Bu başarıyla Parker, hem Güneş'e en yakın mesafeye ulaşan hem de en hızlı hareket eden insan yapımı nesne olacak. Keşif aracının Güneş'e yaklaştığında, dış yüzeyindeki kalkanların sıcaklığının 1400 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Parker Projesi'nde görev alan bilim insanlarından Nour Raouafi, aracın toplayacağı verilerin Ay yüzeyindeki gelecekteki misyonlar için hayati önem taşıdığını belirtiyor. Raouafi, bu tarihi misyonu "neredeyse bir yıldıza iniş yapmak" olarak nitelendirerek, Ay'a ilk inişin sağladığı tarihi başarı ile kıyaslanabilecek bir adım olarak görüyor.

Daha önce 27 Eylül'de Güneş'e 7,26 milyon kilometre mesafede saatte 635 kilometre hızla seyrederek insan yapımı en hızlı nesne unvanını kazanan Parker, Güneş rüzgarlarının kaynakları, manyetik alanları ve plazma dinamikleri hakkında önemli bilgiler toplamak üzere Ağustos 2018'de fırlatılmıştı. Bu başarılı misyon, Güneş'in daha iyi anlaşılmasına önemli katkılarda bulunacak ve gelecekteki uzay araştırmaları için yol gösterici olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler