İYİ Parti'den istifa eden Milletvekili Adnan Beker kimdir?

İYİ Parti'de Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa etti. Adnan Beker'in kim olduğu ve öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

İYİ Parti'den istifa eden Milletvekili Adnan Beker kimdir?

Ankara Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya üzerinden yayımladığı paylaşım ile , İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Adnan Beker'in istifa açıklaması sonrası, kim olduğu ve öz geçmişine ilişkin bilgiler araştırılıyor.

ADNAN BEKER KİMDİR?

Adnan Beker, 19647 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi. Baba adı Hacı Çelebi, anne adı Döndü’dür.

İlk-orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlayan Adnan Beker, Ankara Aydınlıkevler Lisesi mezunudur.

Genç yaşta ticarete atılan Beker; petrol, inşaat, enerji sektörlerinde çeşitli faaliyet gösterdi ve kısa sürede Başkent’in saygın iş adamlarından biri hâline geldi. TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği, çeşitli STK, vakıf ve dernek başkanlığı gibi önemli yönetimsel görevlerde bulunurken; 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu. Samimi tavırları ve özverili çalışmaları ile Ankara halkının sevgisini kazanan Adnan Beker, 2019 yılında İYİ Parti Çankaya Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve dört yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde halkın beğenisini kazanarak başarılı bir şekilde Grup Başkan vekilliği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan vekilliği yaptığı süre zarfında 200 binden fazla vatandaşı makamında ağırlayan, Ankaralıların her talebini içtenlikle ve büyük bir ciddiyetle çözüme kavuşturulması için çalışan Beker, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in İYİ Parti’de gerçekleştirdiği demokrasi atılımıyla; 2023 Genel Seçimleri öncesinde yapılan üye bazlı gerçekleşen temayül yoklamasından yüksek bir teveccüh ile birinci çıkarak Ankara 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimler sonucunda 28. Dönem İYİ Parti Ankara Milletvekili olarak mazbatasını aldı.

16 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklama ile İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler