Emeklilerin beklediği haber! Zam farkı ödemesi hesaplarda

Emekli Sandığından aylık alanların ocak ayı 2024 zam farkı ile harp ve vazife malullerinin 2023 ek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor.

Emeklilerin beklediği haber! Zam farkı ödemesi hesaplarda

Emekli Sandığından maaş alan emeklilere ve harp ile vazife malullerine yönelik 2024 Ocak ayı zam farkları ve 2023 yılı ek ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Aylıklarını her ay düzenli olarak alanlar ile Kasım, Aralık ve Ocak dönemlerinde üçer aylık halinde maaşlarını alanlara 1 aylık; Aralık, Ocak ve Şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık; Ocak, Şubat ve Mart döneminde aylık alanlara ise 3 aylık tutarında fark ödemesi yapılacak.

19,3 MİLYAR LİRA FARK ÖDENECEK

Toplamda 2 milyon 481 bin 769 kişi, bu ödemelerden yararlanacak. Ödemelerin toplam tutarı ise 19,3 milyar lira olarak belirlendi.

Ek olarak, Emekli Sandığı Kanunu'nun ek 79. maddesi uyarınca, 2023 yılı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlara ve bu kapsamda aylık bağlanan hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödemeler de gerçekleştirildi.

Bu ödemeler ise 59 bin 33 kişiyi kapsıyor ve toplamda 992,9 milyon TL tutarında.

Hak sahiplerinin ödemeleri, banka hesaplarına veya PTT merkezlerine gönderilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler