Powell'dan Faiz İndirimi Konusunda Sabırlı Olma Sinyali

Fed Başkanı Jerome Powell, ekonomik görünümün belirsizliğine ve %2 enflasyon hedefine ulaşmanın garanti olmadığına işaret ederek, yıl içinde politika gevşetmenin uygun olabileceğini belirtti.

Powell'dan Faiz İndirimi Konusunda Sabırlı Olma Sinyali

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı yarı yıllık Para Politikası Raporu konuşmasının metnini önceden yayımladı. Powell'ın açıklamalarında, ekonomik faaliyetlerin beklenen doğrultuda ilerlemesi durumunda, yıl içerisinde politika kısıtlamalarını gevşetmeye başlamanın uygun olabileceğine işaret ettiği belirtildi. Ancak, enflasyon hedefine doğru süregelen ilerlemenin kesin olmadığını ve ekonomik görünümün belirsizliğini koruduğunu vurguladı.

Fed Başkanı, geçtiğimiz yıl boyunca istihdam ve fiyat istikrarı konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, enflasyonun hala Fed'in %2'lik hedefinin üzerinde seyrettiğini ancak önemli bir azalma gösterdiğini belirtti. Powell, enflasyonun yavaşlamasının, işsizlik oranında önemli bir artış olmaksızın gerçekleştiğine dikkat çekti.

Ayrıca, Powell ekonominin 2023 yılında güçlü tüketici talebi ve iyileşen arz koşullarının desteğiyle %3,1 büyüdüğünü anımsattı. Konut sektörü ve ticari sabit yatırımlar üzerinde yüksek mortgage faiz oranlarının olumsuz etkilerine de değinen Powell, iş gücü piyasasının hala nispeten sıkı olduğunu ve demografik gruplar arasındaki eşitsizliklerin azaltılmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Powell, Fed'in enflasyonu %2'lik hedefe geri döndürme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde hedefe doğru ilerlemesi konusunda daha fazla güven kazanılana kadar faiz oranlarında bir indirime gitmeyeceklerini belirtti. Politika kısıtlamalarının çok erken veya fazla gevşetilmesinin enflasyon üzerindeki ilerlemeyi tersine çevirebileceğine dair uyarılarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler