Yüzdeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Siyah noktalar nasıl temizlenir, siyah nokta nedir ve neden oluşur gibi soruların cevabını merak ediyor iseniz doğru yerdesiniz.

Yüzdeki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Siyah nokta cilt üzerinde oluşan bir tür akne türüdür.

Siyah Nokta Neden Oluşur?

Siyah noktalar ciltteki foliküllerin tıkanması ile oluşur. Foliküller cildin yağ tabakasını oluşturmak ile görevlidir. Cilt üzerinde oluşan; kir, ölü deri gibi kalıntılar folikülere dolara tıkanmaya sebep olur bu da siyah nokta olarak karşımıza çıkar ve zaman içerisinde temizlenmez ise sivilceye dönüşür. Şu şekilde sıralayabiliriz;Yanlış cilt bakım ürünleri tercihi ile cildin aşırı yağlandırılması,
Çok fazla toz ve kire maruz kalarak bunun düzenli temizlenmemesi,
Ölü derilerin ciltten atılarak temizlenmesinin ihmali.

Evde Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Evde siyah nokta temizlemek mümkündür. Ancak bu tek seferde tüm siyah noktaların temizleneceği anlamına gelmez. Özellikle uzun süredir biriken bir siyah nokta sorununuz var ise kesinlikle ilk yapılması gereken cildinize uygun bir cilt bakım rutini oluşturmak ve cildinizi düzenli temizlemektir. Ancak işe siyah nokta bantları ile başlayabilirsiniz. Özellikle buhar maskesi veya duştan sonra siyah nokta bantlarını yapıştırarak siyah noktaları temizlemeye başlayabilirsiniz.

Siyah noktaları sıkmak kesinlikle doğru değildir. Bu ciltte derin oyuklar oluşturacak ve kapanması zor olan bu oyuklar temizlenmesi daha zor olduğu için hızla yeniden siyah nokta dolacaktır. Bundan ötürü siyah noktaları çeken vakumlu cihazları da kullanmak yalnızca siyah noktaların artmasına ve büyümesine yani hızla yeniden daha fazla oluşmasına neden olur.

Siyah Noktalar Uzman Kişilerce Nasıl Temizlenir?

Daha ağır vakalarda kesinlikle dermotologdan yardım almak gerekir. Bu noktada doktorunuz size uygun reçeteli kremler yazacak ve gerektiği noktada da özel cihazlar ile siyah noktalarınızı temizleyecektir. Tedavi süreci kişiye göre farklılık gösterecektir. Bu yüzden uzmandan yardım almaktan çekinmeyin.

Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?

Siyah noktaları temizlemekten çok siyah noktaların tekrar oluşmasını engellemek önemlidir. Bu da işin asıl zor kısmıdır. Cildinizde siyah nokta temizliğinin ardından meydana gelen oyukları yani gözenekleri kapatmanız gerekir.Bunun için de ilk adım cildi sürekli temiz tutmak ve gün sonunda makyajdan çok iyi şekilde arındırmak çift aşamalı temizlik yapmak gerekir. Öte yandan aşırı yağlı cilt ürünlerinden kaçınılmalıdır.

Cildinizdeki gözenekler kapanana dek cilt temizliğinize iki katı özen göstermelisiniz. Cilt sıkılaştırmak için kil maskesi gibi sıkılaştırıcı maskeleri temin ederek uygulamanız son derece yararlı olacaktır. Sıkılaşan cilt küçülen gözenekler demektir dolayısı ile bu küçük gözeneklerde kir birikerek siyah nokta oluşma olasılığı son derece azdır.Bunun için de ilk adım cildi sürekli temiz tutmak ve gün sonunda makyajdan çok iyi şekilde arındırmak çift aşamalı temizlik yapmak gerekir. Öte yandan aşırı yağlı cilt ürünlerinden kaçınılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler