Trabzon’da “Şekspir’in Suçu Ne?” perde diyor

Trabzon'da “Şekspir’in Suçu Ne?” adlı tiyatro oyunu ile Gugulumdakiler Tiyatrosu sanatseverlerle buluşuyor. 

Trabzon’da “Şekspir’in Suçu Ne?” perde diyor

Trabzon'da Senaristliğini Şükrü Üçüncü’nün, Yönetmenliğini ise Hüseyin Sabri Kurtuldu’nun yaptığı “Şekspir’in Suçu Ne?” adlı tiyatro oyunu ile Gugulumdakiler Tiyatrosu sanatseverlerle buluşuyor. 

William Shakespeare’ın “Romeo ve Juliet” adlı tiyatro oyunundan esinlenerek kaleme alınan tiyatro oyunu ile Gugulumdakiler Tiyatrosu 16. Yüzyıldan günümüze kadınların üzerinde olan baskıyı mizahi yolla sahneye aktardı. Oyunun yazarı Şükrü Üçüncü, “Shakespeare, asırlar önce İtalya’da iki gencin arasında gecen bir aşk hikayesini kaleme almış ve Juliet’in aile baskısı görerek başkasına verilmeye çalışılmasını anlatmıştı. Bizde “Şekspir’in Suçu Ne?” adlı oyunumuzda aradan bunca yüz yıl geçmesine rağmen aynı baskının değişmediğini, hatta daha kötüye gittiğini kaleme aldık. Kadının meselesine erkekçe bir bakış yaparak, globalde ve lokalde ki sorunu dile getirdik.” ifadelerine yer verdi. 

Aynı zaman da KTÜ’nün profesörlerinden olan ve oyunun yönetmenliğini üstlenen Hüseyin Sabri Kurtuldu, Sanatın içerisinde ki dramatik yapıyı bozmadan bir klasik eseri günümüz de ki yenilikçi tiyatro anlayışı ile yeniden sahneye koyduklarını dile getirirken, sosyal mesellere öte ki tiyatro anlayışı ile yaklaştıklarını vurguladı.  “Şekspir’in Suçu Ne?” oyununda Serpil Dere, Hüseyin Sabri Kurtuldu ve Şükrü Üçüncü rol alırken, teknik kısımda Erdem Durmuş, Mahmut Mutaf ve Kıvanç Doruk Dere yer almaktadır. Oyun, 4 Mayıs Perşembe saat 20.00’de Tufan Ünlü Sahnesinde gösterimde olacaktır. 

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon’da “Şekspir’in Suçu Ne?” perde diyor

Trabzon’da “Şekspir’in Suçu Ne?” perde diyor

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler