Başkan Genç Trabzon Tanıtım Günleri'nde konuştu: "Trabzon'u yüksek standartlarla buluşturacağız"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara'da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri'nde açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç Trabzon Tanıtım Günleri'nde konuştu: "Trabzon'u yüksek standartlarla buluşturacağız"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu ile Ankara’da organize edilen ‘Trabzon Tanıtım Günleri’ne katıldı.

Trabzon Günleri’nin önemine değinen Başkan Genç, büyük bir Trabzon festivalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Altındağ Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Hacı Hacıfazlıoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

tanitim-gunleri-3.jpg

Ankara’da ve İstanbul’da yapılan tanıtım günlerinin şehre katkı yaptığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, büyük bir Trabzon festivali yapmak istediğini söyledi.

Genç, “Ben istiyorum ki Trabzon’da daha geniş zaman dilimlerine yayılmak üzere büyük bir Trabzon festivalini bütün yönlerimizle, kültürümüz, tarihimiz, sanatımız, sanatçılarımız, kültür insanlarımız, dışarıdaki bütün değerlerimiz ve siyasilerimizle Trabzon’da gerçekleştirelim. Bunu Trabzon’da yapmak için bir teklif sunuyorum. Hep beraber önümüzdeki zaman diliminde bu buluşmalarımızı yapalım” diye konuştu.

"ŞEHRİMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLIYORUZ"

Başkan Genç, “Son seçimde hemşehrilerimizin tercihi, Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı olmak da büyük bir gurur verici. Bu dönem bize Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini tevdi eden değerli hemşehrilerimize buradan bir kez daha şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Trabzon’un alametifarikası tarih şehri, kültür şehri, sanat şehri olmasıdır. Her yıl yine Trabzon'un başlattığı Trabzon Günleri, Ankara’mızda ve İstanbul'umuzda geleneksel olarak devam ediyor. Bir taraftan Ankara'mızda yaşayan hemşehrilerimizle beraber hasret giderirken, diğer taraftan da şehrimizin tanıtımına katkı sağlamanın peşindeyiz” şeklinde konuştu.

tanitim-gunleri-2.jpg

"SEÇİMDEN 24 GÜN SONRA İMZASINI ATTIK"

Trabzon’un gelişen trendinin turizm olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Geçen yıl Trabzon'un ziyaretçi sayısı 1 milyon 300 bini geçmiştir. İlk kez yabancı ziyaretçi sayısı, yerli ziyaretçi sayısını geçmiştir. Trabzon'umuzun doğrudan dolaylı turizmden gelen geliri resmi rakamlara göre 1 milyar 76 milyon dolar seviyesindedir. Bu yönleriyle de şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak hepimizin görevidir. Şehrimizi de yeni bir vizyonla, yeni yüzyıla hazırlama noktasında mükellefiz. Artık Trabzon’umuz dün itibariyle attığımız imzalarla raylı sistemle birlikte demir yoluyla buluşuyor. Bu bilgiyi sizlerle, bütün hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Çünkü bunun heyecanını yaşıyorum. Bu şehrin bir evladı olarak da bu şehre kim bir çivi çakmışsa Allah razı olsun. Şehrimizin evladı, çok kıymetli Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun hızlı takibi ve talimatlarıyla birlikte seçimden sonraki 24. günde bu önemli işin imzasını attık. 2028 yılında da Trabzon’umuzu raylı sistemle inşallah buluşturmuş olacağız. Daha çok çalışıp Trabzon’umuzu daha yüksek standartlarla buluşturacağız” dedi.

"147 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK"

Trabzon insanının gittiği her yerde kültürünü yaşattığını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bizler Trabzonlular olarak Türkiye'nin dört bir yanında bulunduk, hizmet ettik, kök saldık. İşçi olduk, doktor olduk, memur olduk, asker olduk, esnaf olduk, sanayici olduk, iş insanı olduk, siyasetçi olduk. Ama her gittiğimiz yerde kurduğumuz hemşehri ve yardımlaşma dernekleriyle kültürümüzü yaşattık. Trabzon’u, Trabzonlu kimliğimizi tanıttık. Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinliklerde, sıla hasretinde kavrulan yüreklerin avunduğu organizasyonlardır. Trabzon’umuz ülkemizin en yaşanabilir kentler listesinde 10. sırada. Son 22 yılda Trabzon’umuzun ulaşım ve iletişim altyapısına tam 147 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

tanitim-gunleri-4.jpg

"YENİ HAVALİMANI PROJESİNİ YATIRIM PROGRAMINI ALDIK"

Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığımızın yetkilileriyle bir araya gelerek Trabzon Hafif Raylı sistem projesini hayata geçirecek olan projenin protokolünü de imzaladık. Yakından takip edeceğiz. Trabzon havalimanımız gerçekten yetmiyor. Mevcut havalimanımızı kısa vadede hemen genişletmeyle ilgili çalışmaları başlattık. Yeni havalimanı projesini de yatırım programını aldık. 3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pis inşa ederek geniş gövdeli uçakların da inebileceği bir havalimanına kavuşmuş olacağız.”

"TRABZON’UMUZU DOYASIYA YAŞATMAYA İSTİYORUZ"

Vali Aziz Yıldırım ise, “Karadeniz'in incisi Trabzon’umuzu kültürel zenginlikleriyle, doğal ve tarihi mirasıyla ve tüm diğer güzellikleriyle buraya taşıyarak kıymetli hemşerilerimiz ve kıymetli Ankaralılarla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayısız kültürel zenginliği, tarifsiz tabiat güzellikleri, doyumsuz doğa manzaraları, eşsiz lezzetleriyle sporun, sanatın ve müziğin şehri Karadeniz'in gözbebeği olan Trabzon’un tanıtımı açısından Trabzon Tanıtım Günleri önem arz ediyor. Trabzon’umuzu buraya gelen tüm misafirlerimize doyasıya yaşatmaya istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesen protokol, tüm katılımcılarla beraber stantları gezdi. Halk oyunlarının da damga vurduğu Trabzon Günleri, 28 Nisan’a kadar sürecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber