Ortahisar Belediyesi'ne yeni birim! Trabzon'da işsiz gençlere iş bulunacak

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi gençlere iş bulma amacıyla istihdam ofisi kurulmasına karar verdi.

Ortahisar Belediyesi'ne yeni birim! Trabzon'da işsiz gençlere iş bulunacak

Ortahisar Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Toplantının bugünkü oturumunu başkan Ahmet Kaya yönetti.

Toplantıda İnsan Kaynakları Müdürlüğü altında yeni bir birim kurulması görüşüldü.

Toplantıda Verimlilik ve İstihdam Ofisi adı altında bir birim kurulması gündeme geldi. Yapılan oylama sonucunda yeni birim kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Kurulacak birimin iş arayan gençlere iş bulmak için çalışma yapacağını belirten Başkan Ahmet Kaya şu ifadeleri kullandı;

"Seçildiğimizden bugüne 2500 CV geldi"

"Seçim öncesi ve sonrasında iş konusunda bir çok başvuru yapıldı. Ülkemizin en önemli sorunu işsizlik sorunu. Her gün 10'larca gencimiz belediyemize iş başvurusunda bulunuyor. Ben bu derece iş talebi geleceğini beklemezdim. Seçildiğimizden bugüne 2500 CV geldi. Bizden önce de 5 bin başvuru vardı. Yaklaşık 7500 başvuru var. Belediyemizde çalışan bir çok arkadaşımızın maalesef oturtacak sandalyesi yok. Gündemde bu arkadaşların durumlarının de olacağı konusunda bir çok gündem var. Bunları biliyorsunuz.

"Başka alanlarda iş bulmaya çalışacağız"

Örneğin bir teyzemiz geldi yalvar yakar oğluna iş istiyor. Size de bize geldiği gibi iş talebi geliyordur. Bizim bunları belediye bünyesinde karşılama şansımız yok.

Biz de bir ofis kuralım dedik. Örnekleri var. Başvuru yapanlar kayıt altına alınıyor. O kayıt altına alınan gençler imkan varsa ki yok, başka alanlarda iş bulmaya çalışacağız. Bize talep edilen personelleri bu şekilde karşılamaya çalışacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler