Trabzon Oteller Birliği'nden net çağrı "Ruhsatsız ve kaçak tesislerin açılmasının önüne geçilmeli"

Trabzon Oteller Birliği, turizmde ruhsatsız ve kaçak tesislerin açılmasının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Trabzon Oteller Birliği'nden net çağrı "Ruhsatsız ve kaçak tesislerin açılmasının önüne geçilmeli"

Trabzon Oteller Birliği, kentin konaklama sektörü ve turizm alanında yaşanan sorunlara ilişkin Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, bölgenin turizm potansiyelinin korunması için kamuoyunun dikkatini çeşitli mevzulara çekti. Trabzon turizminin geleceği ve şehrin menfaatlerini önceleyen bir anlayışın benimsenmesinin altını çizen birliğin basın açıklaması, sektördeki ruhsatsız işletmelere yönelik ciddi eleştiriler içeriyor.

Birlik, yıllardır yaptıkları anlatımlarla hem yerel basında hem de sosyal medyada haklarını ve yetkilerini kamuoyuna duyurduğunu belirterek, kanunların herkes için geçerli olduğunu vurguladı. Kurallara uyulmamasının veya bazı kesimlerin ayrıcalıklı tutulmasının kabul edilemez olduğu mesajını verdi.

Açıklamada, "Ehliyetli olmayan şahıs araç kullanamaz, ruhsatsız olmayan araç trafiğe çıkamaz" gibi örneklerle hukukun üstünlüğüne dikkat çekilirken, turizm sektöründe ruhsatsız ve kaçak tesislerin açılmasının önüne geçilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu. Bu tesislerin sektördeki yasal işletmelere "büyük haksızlık" teşkil ettiği ifade edildi.

Trabzon Oteller Birliği, konunun sadece sektörel bir sorun olmaktan öte, yerel yönetimler ve kamu görevlileri tarafından da ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirtti. Yerel yönetimin bu konuda daha fazla sorumluluk almasını ve 01.01.2024 tarihinde yürürlüğe giren ilgili kanunun uygulanmasını isteyen dernek, konunun takibi için yerel yönetim ve kamu görevlilerine çağrıda bulundu.

Yapılan basın toplantısında Trabzon Valisi ile gerçekleştirilen görüşmelere de değinen dernek, devletin ve kanunların yanında yer aldıklarını ve turizm yatırımcılarının korunması gerektiğini savundu.

Trabzon Oteller Birliği'nin açıklamasında, geçmişte atılan adımların karşılığını bulamadıklarını ancak şehrin çıkarlarını gözeten bir yaklaşımın önemini yitirmeyeceğini ve bu yöndeki çabalarının devam edeceğini vurguladı. Dernek, "Hiçbirimiz bu güzel şehrin yitip gitmesine izin vermedik vermeyeceğiz. Biz hiç susmadık ve susmayacağız" sözleriyle, sorunlara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini net bir şekilde ortaya koydu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber