Trabzon'da seçimi kaybeden muhtar rakibini şikayet etti, kendi de ceza aldı! Mahalle muhtarsız kaldı

Trabzon’un Çaykara ilçesinde seçimi kaybeden aday rakibini şikayet edince aynı gerekçe ile kendi de ceza aldı.

Trabzon'da seçimi kaybeden muhtar rakibini şikayet etti, kendi de ceza aldı! Mahalle muhtarsız kaldı

Trabzon'un Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi'nde muhtarlık seçimi sonrası fıkraları aratmayacak bir olay yaşandı.

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde seçmen sandık başına giderken; belediye başkanları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları belirlendi. Ancak Trabzon'un Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi'nde seçimin ardından fıkraları aratmayacak bir olay yaşandı.

Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi'nde yapılan muhtarlık seçimiyle birlikte, Muhtar Adayı Hasan Asan 137 oyla seçimi önde tamamladı. Eski muhtar ise 111 oy alarak ikinci sırada kaldı.

İki adayın yarıştığı muhtarlık seçimini Hasan Asan önde tamamlarken, seçimin ardından ilginç gelişmeler yaşandı.

trabzonda-bir-garip-olay-3.webp

İKİ ADAY DA MUHTARLIKTAN OLDU

Seçimi kaybeden eski muhtar, seçimi kazanan Hasan Asan'ı, 2017 yılında Uzungöl'de yaptığı apart otel ile ilgili aldığı ceza dolayısıyla YSK'ya şikayet etti. Konuyu değerlendiren YSK, Hasan Asan'a muhtarlık görevi için mazbata verilmemesi yönünde karar aldı.

Yaşanan olay sonrası muhtarlık görevinin, seçimi ikinci sırada tamamlayan eski muhtara verilmesi beklenirken, bu kez çeçimi kazanan Asan, benzer bir suçu olduğu gerekçesiyle eski muhtardan şikayetçi oldu. Konuyu bir kez daha değerlendiren YSK, her iki adayın da muhtar olma yeterliliğine sahip olmadığına karar verdi.

SEÇİM YENİLENECEK: İKİ İSİM DE ADAY OLAMAYACAK

YSK, Çaykara ilçesi Yaylaönü Mahallesi'nde Hasan Asan ve eski muhtar dışında 3. bir aday olması halinde görevi ona devredecekti. Ancak 3. bir adayın olmaması dolayısıyla seçimin yenilenmesi yönünde karar alındı. Buna göre her iki aday da yenilenecek seçimde muhtar adayı olamayacak.

trabzonda-bir-garip-olay-2-001.webp

MUHTAR ADAYI ASAN: "3. BİR ADAY OLSA VE 1 OY ALSA MUHTAR O OLACAKTI"

Seçimi önde tamamlayan ancak şikayet üzerine mazbatasını alamayan Hasan Asan, konuyla ilgili olarak Haber61'e yaptığı açıklamada, "Bir aydır çalışıyoruz, 1.5 kilometrelik yol yaptırdık. Betonlaması tamamlandı, sonraki gün YSK'nın kararı geldi. Seçimi kazansam da muhtarlığım düştü" dedi.

Hasan Asan, yaşanan olayla ilgili olarak sözlerine şöyle devam etti;

2017 yılında Uzungöl'de bir apart otel yaptım. Daha önce engel teşkil etmiyordu, 2019'da yasa değişti. 1 seneden fazla ceza alan her kimse seçilme yeterliliğini yitiriyordu. Biz de öyle bir engele takıldık. 13 yıllık muhtar rakibimdi, şikayet etti. Muhtarlık düştü. Onun da aynı suçu vardı ve 6 yıldır bu suçu taşıyordu. Biz onu şikayet etmedik. O bizi şikayet etti, dolayısıyla kendisine veriliyordu muhtarlık. Bu sefer de biz kendisini şikayet ettik, o da muhtarlığı alamadı. Şimdi 2 Haziran'da yeniden seçime gidilecek, ikimiz de muhtarlık yarışına giremiyoruz. Seçimde 3. bir aday olsa ve 1 oy olsa, muhtar o alacaktı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler