Bakan Adil Karaismailoğlu: “Trabzon Türkiye’nin lider şehri, dünyanın göz bebeği olacak”

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haber61'in konuğu oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, yaklaşan 14 Mayıs Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi Haber61’i ziyaret ederek özel açıklamalarda bulundu.

karaismailoğlu haber 7

Adil Karaismailoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Memleketin her köşesinde çok muhteşem işler üretiyoruz. Ancak 6 Şubat’taki dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle de ilgileniyoruz. Diğer taraftan da 81 vilayetimizde vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak büyük projelere devam ediyoruz. Bitirilmiş ancak hizmete açılacak o kadar çok projemiz var ki, yetişemiyoruz.

karaismailoğlu haber61 1

“SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİMİZ İLE İLGİLİ YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

Pazartesi günü Akçaabat’ta et balık kurumunun tesislerini açtık. Çok modern ve güzel tesislerden birini Trabzon’a kazandırdık. Bundan sonra hayvancılık ve tarım konusunda reform niteliğinde işler yapacağız. Tonya, Vakfıkebir ve Akçaabat’ın süt ve süt ürünleriyle ilgili olarak yapılması gereken çok işler var. Ettir, Akçaabat köftesidir. Bunlar için de çalışmalarımız olacak.

“TRABZON’DA AK PARTİLİ BELEDİYENİN KIYMETİNİ BİLMEK GEREK ÇÜNKÜ…”

Artık kendi yerli ve milli trenlerimiz ile seyahat etmeye başladık. Dün de Adana’daydık. Köprümüzü açtık. Trabzon ve Adana gibi yerlere bu tür yatırımları yapmak gerek. Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak gerek. Trabzon’da AK Partili belediyenin kıymetini bilmek gerek. Çünkü Adana’da onu maalesef göremiyorlar. Dün orada açtığımız proje geçmiş dönemdeki belediyemiz tarafından başlanmış, şu anki CHP’li belediye tarafından durdurulmuştu. Vatandaşımız bizden talep etti, biz de yarım kalan projeyi milletimiz kullansın diye bitirip hizmete açtık. Türkiye’de bu tür projeler devam edecek.

karaismailoğlu haber61 2

“TRABZON BÜYÜYECEK”

Trabzon artık Türkiye’nin parlayan yıldızı. Daha da çok olacak. Sen Trabzon’sun, büyük düşün diyoruz. Biz de büyük düşünüyoruz. Çok büyük işler yapacağız. Herkes bundan emin olsun. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Bir Trabzonlu olarak Türkiye’nin her tarafına imza atmaya çalışıyoruz. Trabzon olmanın bize verdiği sorumluluğu taşımaya çalışıyoruz. Bundan sonra Trabzon için sorumluluğumuz daha da arttı. Onların vereceği destekle hem Trabzon hem de Türkiye daha da büyüyecek.

İstanbul bize bir vizyon kattı ancak Trabzon’dan hiç elimizi ayağımızı çekmedik. Rahmetli annem sağ ilen Yenimahalle’deki evimize sürekli gelirdik. Şimdi yeniden evimize döndük. Trabzon hakikaten yaşanabilecek bir şehir. Burada doğup büyüyen ve bu sokakların bir çocuğu olmak çok önemli. Cumhurbaşkanımızın bizi burada görevlendirmesiyle sorumluluğumuz çok daha arttı. Lider kadrosunda olmak da çok onur verici.

“TURİZMDEKİ MUHTEŞEM ARTIŞI PLANLI ŞEKİLDE GELİŞTİRMEK GEREK”

1995 yılında Trabzon’da tanjant yolu bile yoktu. Şimdi var. Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu’ndan bahsediyoruz. Trabzon büyüyor. Pandemiden sonra turizmin muhteşem artışı buraya büyük bir gelir getiriyor. Onu daha planlı geliştirmek gerek. Dünyaya ayak uydurmak gerek. Yerelde insanlara daha fazla sosyal alan açmak gerek. Yapılacak çok iş var. Büyük düşüneceksiniz, planlayacaksınız ve hedefleriniz için koşacaksınız. Birçok hayali gerçeğe dönüştürdük. Bundan sonra Trabzon’u çok daha güzel günler bekleyecek.

Trabzon sıradan bir şehir değil. İmparatorluk şehri. Kadim bir şehir. kadim şehir olmasının özelliklerini de yaşayacak ve bütün dünyaya tanıtacak, istihdam ve yatırım alanları yaratarak büyüyecektir. Pandemi sonrası turizmdeki muhteşem artışı planlı şekilde geliştirmek gerek. Valiliğimiz ve kültür turizm müdürlüğümüz oturup bu işi denetim halinde gelen misafiri yüzde yüz memnuniyetle ayrılması gerek. Onları memnun etmezsek bir daha gelmeyebilirler. Hem yatırım yapacağız hem de işletmelerdeki hizmet kalitesini artıracağız.

karaismailoğlu haber61 3

“DÜNYANIN EN ÖZEL HAVALİMANLARINDAN BİRİ OLACAK”

Trabzon Havalimanı beş yıl önce kendisine yetiyordu. Planlamamızda vardı. Kararımızı verdik. Yeni bir havalimanı için adımlarımızı attık. Projesi hazır. Denize 3 milyon metrekare dolgu alanı, 3250 metre uzunluğu ve 445 metre genişliğinde pisti, 70 bin metrekarelik terminali ile birlikte uzun yıllar buraya hizmet verecek dört başı mamur, dünyanın en özel havalimanlarından birini yapacağız. Çünkü biz bu konularda çok tecrübeliyiz. Türkiye cazibe merkezi oluyor. Trabzon’da da öyle. 4-5 yıl sürecek bu havalimanı. Bu süreçte de mevcut havalimanında düzenlemeler yaparak hizmet kalitesini artıracağız.

“TÜRKİYE ÇITAYI ÇOK YÜKSELTTİ”

Çarşamba günü dünyanın en büyük mega projelerinden birini Cumhurbaşkanımızın katılışı ile açacağız. Zigana Tüneli; Avrupa’nın en uzun tüneli. 14.5 kilometre uzunluğunda. Gidiş geliş şeklinde iki tüp, 29 kilometre yapıyor. Türkiye’nin 2002 öncesi toplam tünel uzunluğu 50 kilometreydi. Biz sadece Zigana Tüneli ile 29 kilometre yaptık. Türkiye çıtayı çok yükseltti. Yerli ve milli mühendisleri, teknolojileri kullanıyoruz ve projeleri kısa sürede bitiriyoruz. Şu anki mevcut Zigana Tüneli 1800 rakımda tek tüp 1700 metreydi. O bile o zaman bayram havasında karşılanmıştı. Şimdi yaptığımız tünele girip çıkınca mevsim değişiyor. Kazanan kim oluyor, vatandaşımız oluyor. Zamandan ve yakıttan tasarruf ediyorsunuz. Kazalar azalıyor.

“GÜNEY ÇEVRE YOLU ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK”

Pazartesi günü de çok önemli. Güney Çevre Yolu ile birlikte şehirlerarası yol, şehir içi yol olarak faaliyete girecek. O da ağır bir proje. Bölgemizin yapısı zor. Burada altyapı projeleri yapmak, Orta Anadolu’da yapmaktan 10-20 kat daha maliyetli. Ancak Türkiye’nin gücü sayesinde biz vadi ve dağları ortadan kaldırıyoruz. 43 kilometrelik Mersin’den Arsin’e kadar olan çevre yolunun yüzde 70’i tünel olarak geçiyor. Bunu da projelendirdik. İnşallah pazartesi günü de projeye başlıyoruz. İlk etapta, Akçaabat, Mersin ve Akyazı arası. Daha sonra Trabzon geçişi ve Arsin’e bağlayacağız. Hem Kanuni Bulvarı’nın güneyinde olacak şehri çevreleyecek. Şehir içi trafiğini rahatlatacak.

karaismailoğlu haber61 4

“ŞEHİR HASTANESİ ŞUBAT 2025’TE AÇILACAK”

Akyazı Stadı’ndaki şehir hastanemiz yapılıyor. Orayı ziyaret ettim. 4.5 milyar liralık bir bütçe. Devletimiz Trabzon’a gösterdiği önemi bu projeyle ortaya koyuyor. Modern bir hastane Trabzon’a kazandırılacak. Onu da 2025 Şubat’ta açacağız. Raylı sistem Akçaabat, şehir hastanesi, Akyazı stadı, Maraş caddesinden meydana kadar ilk etap olarak buluşturacağız. Bunlar heyecan verici işler. Sonunda ne olacak. Trabzon gelişecek.

“HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Hep birlikte şehri yönetmek gerek. Sağcısı solcusu CHP’li AK Partilisi yok. Trabzon’un hepsi vatanseverdir. Hepsi şehrini ve ülkesinin gelişmesini ister. Herkesi kucaklayacağız ve ayrıştırmayacağız. Burada önemli olan Trabzon’un gelişmesidir. Burada doğmuş ve burada ölecek birisi olarak hedeflerimiz çok büyük. İşimiz hizmet.

“CHP YOLDA BIRAKIR”

Son 20 yılda Trabzon’a sırf sadece karayolları genel müdürlüğü 75 milyar liralık bütçe ayırdı ve yaptı. Şu an devam eden 24 tane projemiz var. Onun da maliyeti 28 milyar lira. Dün Adana’ydık. CHP’li belediyenin vatandaşı mağdur ettiği konuda aksiyon aldık ve projeyi bitirdik. İstanbul’da onlarcasını yaşıyoruz. Bütün CHP’li belediyelerde aynısı var. İstanbul’da ulaşımı ucuzlatacaktılar hatta ücretsiz yapacaklardı. 2.65 liradan aldılar, şimdi 9,90 lira yaptılar. Yetki alabilseler 15 liraya çıkaracaktılar. Bunlar hep söylediklerinin tersini yaparlar. CHP yolda bırakır. Hayatta bir tane dikili ağacı olmayanları, milletin derdi ile dertlenmeyenleri kaale alacak durumda değiliz.

karaismailoğlu haber61 5

“ORTA VADEDE TRABZON’UN İHRACATINI 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ”

Milletini düşünen hükümetler var 21 yıldır. İnşallah bu devam edecek. 254 milyar dolarlık ticari ihracat hacminden bahsediyoruz. 20 yıl önce bu 25 milyar dolardı. Biz sadece geçen ay 25 milyar dolarlık ihracatı yakaladık. Cumhurbaşkanımız hedef verdi, 1 trilyon dolar. Şu anda Trabzon’un ihracat rakamı 1.2 milyar dolar. Kısa vadede 3.5 milyar dolar, orta vadede ise 5 milyar dolara çıkaracağız inşallah.

“DEMİR YOLU, KARA YOLU, HAVA YOLUNU ENTEGRE EDECEĞİZ”

Ne söz verdiysek yaparız. O yüzden herkes müsterih olsun. Şu an dünyanın en büyük mega projesi olan Zigana Tüneli’ni bitiyoruz. Diğerleri de bunun gibi olacak. Kanuni Bulvarı bitiyor. Ağır proje bunlar. Devam eden 24 proje var. Çaykara-Of yolu, Santa yolu, , Akçaabat-Düzköy yolu, Düzköy-Tonya, Tonya-İskenderli, Beşikdüzü, Akçaabat-OSB yolu. Araklı Dağbaşı ve Bayburt yolu. Bunlar sürüyor. Diğer taraftan da mega projeler açıklıyoruz. Bunlar devam edecek. Demir yolu, hava yolu ve kara yolu. Hepsini birbirine entegre edeceğiz.

karaismailoğlu haber61 8

“TRABZON TÜRKİYE’NİN LİDER ŞEHRİ VE DÜNYANIN GÖZ BEBEĞİ OLACAK”

50 yıllık planlar yapan bir ülke olduk. Artık istikrar var. Türkiye, dünyanın lider ülkelerinden olacak. Bütün küresel hareketlere yön veren bir ülke haline geldik. Trabzon, Türkiye’nin en büyük güçlerinden biri. Burada yetişmiş bir Trabzon’un evladı olarak Trabzon’u sahipleneceğiz. Trabzon’u sürükleyeceğiz. Trabzon Türkiye’nin lider şehri ve dünyanın göz bebeği olacak. Turizmde, tarımda, istihdamda ve üretimde Türkiye çok farklı bir yere gelecek. Bunun da en önemli yapı taşı Trabzon olacak.

karaismailoğlu haber61 6

Haber: Tamer Atasoy

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler