Sibel Suiçmez Adil Karaismailoğlu’na yüklendi! “Bakanken yapamadıklarını milletvekili iken nasıl yapacaklar?”

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu’na yüklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu’na yüklendi. Suiçmez, “bakanken yapamadıklarını milletvekili iken nasıl yapacaklar?” dedi.

tuncay-sibel

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, Haber61’i ziyaret ederek, İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Genel Müdür Ergün Hardaloğlu, Sorumlu Müdür Tuncay Lakot ile bir araya geldi.

Gerçekleşen sohbet sonrasında Suiçmez, Tuncay Lakot’un sorularını yanıtladı.

Sokağın değişim istediğini söyleyen Avukat Sibel Suiçmez, “Çünkü 20 yılı aşkın bir süre içerisinde Trabzon’un gelmiş olduğu nokta daha fazla ileriye gitmek değil, yerinde saymak, hatta bazı konularda diğer şehirlerin de gerisine düşmek oldu. Hak-hukuk-adalet konsepti içerisinde hem de Trabzon’a yapılan yatırımlar, Trabzon’un geleceğine ilişkin düşüncelere bakıldığında çok geride kaldıklarımızı düşündükleri için, ekonominin durumu belli. İşsizlik oranları belli. Liyakatsizlik son derece insanları rahatsız eder hale gelmiş. Trabzon’dan bu dip dalgayı görüyoruz ve vatandaşlar artık değişim istiyor. Eminim Trabzon’dan çıkacak sonuçlar Türkiye’de çok büyük bir değişimin öncülüğünü yapacaktır. Çok başarılı sonuç alacağımıza inanıyorum.” dedi.

Suiçmez şunları söyledi;

“DOSTUMUZ TRABZON’A GELDİKTEN SONRA HAYAL KIRIKLIĞIYLA DÖNÜYOR”

Trabzon kadın dostu bir kent. Çocuk dostu bir kent. Belediye açısından ama bunun ne kadın dostluğunu sokaklara yansıdığını görüyorsunuz. Sokak lambalarından otobüs seferlerine kadar süreçleri incelediğinizde, belediyenin yapılanmasını incelediğinizde ne çocuk kenti diyebilirsiniz ne kadın dostu kent diyebilirsiniz. Onun dışında birçok dostumuz Trabzon’a geldikten sonra hayal kırıklığıyla geriye dönüyor. Mimarisine, turizmine, dağına, denizine… Bunların hiçbirini göremiyorsunuz. Trabzon’da yeşil alan kaldıysa ya o alan askeriyeye aittir ya da henüz daha ulaşılmamış bir yerdir.

Suiçmez2

“DENİZE KÜSMÜŞ BİR KENT…”

Şimdi çevremizdeki kentlere bir bakalım. Onlardaki mimari yapı bizden çok daha iyi. Turizme elverişli hale getirilmiş durumda. Denize küsmüş bir kent haline geldik. Dağ ile deniz arasındaki hava akımını kesecek şekilde yapılanma nedeniyle, hava kirliliğinin hızla arttığı bir şehirdeyiz. Yeşile ulaşmamız mümkün değil. Bahçelere ulaşmamız mümkün değil. Turizm diyoruz, altyapısının oluşmadığını görüyoruz. Bugün havalimanımızın durumunu çok iyi şekilde görüyoruz. Hızla artan bir turist sayımız var fakat havalimanımızın içerisinde vatandaşlarımızın oturacağı yerlerin bile sayısı artmamış durumda. Üst üste orada duruyoruz.

“TRABZON, YAŞAMAK İSTENİLEN BİR KENT OLMAKTAN UZAKLAŞMIŞ”

Eskiden Trabzon’da havalimanı, üniversitesi, limanı vardı. Bunlara ek olarak ne gelmiş? Hiçbir şey. Stadyumumuz da vardı. Ek olarak gelen, yeni ilave edilen bir şey var mı? Üniversiteyi ikiye böldüler sanki yeni bir üniversite açılmış gibi gösteriyorlar. Halbuki o da tek bir üniversite ama çevre illere baktığımızda bunlar orada yokken şimdi onların birçok konuda onlara sahip olduğunu görüyoruz ama Trabzon bunlara ilave olarak hiçbir şey almamış durumda. Dolayısıyla artık bu kent nefes alınan, yaşamak istenilen bir kent olmaktan hızla uzaklaşmış durumda.

suiçmez3

“YILLARDIR BİR MÜZENİN TADİLATINI TAMAMLAYAMADILAR”

4 bin yıllık tarihi olan bir kent diyoruz. Bugün yıllardır bir müzesinin tadilatını tamamlayamadı. Çok ciddi endişelerimiz var. Pandoranın kutusu açılacak, acaba o müzeden ne çıkacak, neler gitmiş diye bekliyoruz. Böyle bir şey olmaz.

“MARAŞ CADDESİ’NDEN GEÇERKEN UTANIYORUM”

Trabzon’un bakıyoruz Maraş Caddesi’ne. Yapıldı, inanın ben oradan geçerken utanıyorum. Çünkü sivil toplum örgütleri, kuruluşlar, bu işten anlayanlar, teknik insanlar bu malzemenin Trabzon’a olmayacağını söylediler. Şimdi ayağımızı ne zaman burkacağız, ne zaman düşeceğiz endişesi ile o caddede yürür durumdayız. Bu basit olaydan anlamamız gerekiyor.

“TRABZON’UN 4 BAKANI OLMUŞ AMA TRABZON’A BAKAN OLMADI”

Trabzon birçok bürokratıyla, birçok bakanıyla Türkiye’nin gündemine oturmuş durumda ve artık insanlar bir şey dediğimizde yine mi siz bir yerdesiniz diyorlar. Ama biz biliyoruz ki Trabzon’un 4 tane bakanı olmuş ama Trabzon’a bakan olmamış. Bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Ortak akıl ile. Hangi tarafı ilgilendiriyorsa o kesimlerle ortak masaya oturup aklın ve bilimin gösterdiği şekilde birlikte projeleri üreteceğiz ve en az maliyet ile bu projeleri yapacak ve Trabzon’u tekrar o tarihiyle, sporuyla, kültürüyle övünülecek bir kent haline getireceğiz.

suiçmez4

“TRABZON UYANDI”

Vizyon projelerini okuduk. O projelere baktığımızda orada bir hayalin satıldığını görüyoruz. O projeler içerisinde tek doğru var. O da 1923 tarihidir. Onun dışında orada yazılanların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır. Senelerdir bize aynı şeyleri söylüyorlar. Vizyon, belediye başkanları, Sayın cumhurbaşkanı, sürekli aynı konuları, Güney Çevre Yolu, Raylı Sistem, Havaalanının genişletilmesi gibi konuları her seçimden önce önümüze ısıtıp ısıtıp koyuyorlar. Ama artık buna bir dur demek zorundayız. Kibarca söylüyorum. Onların hiçbiri gerçeği ifade etmiyor. Artık Trabzon halkı buna dur demek durumunda. Yapmadılar bugüne kadar. Kim onları engelledi? Niye programlar içerisine alınmadı? Niye altyapısı, programı çizilmemiş, bütçesi ayrılmamış, 5 yıllık plan içerisinde olmayan projelerin açılımını yapacaklarını niye taahhüt ediyorlar? Bunu artık Trabzon halkı sandıkta onlara sormalı. Trabzon gerçekten bilgi birikimiyle Türkiye’ye örnek olmuş bir kent. Biz bunlara ne söylersek Trabzon halkı yutuyor. Ondan sonra da gelip bize yüzde 50-60 oy veriyor dönemi şimdi geçti. Trabzon halkı uyandı. Kimin gerçekleri konuştuğunu, kimin konuşmadığını çok iyi anlamış durumda. Dolayısıyla ben onların vizyon projesi dedikleri konular üzerinde hiçbir şey söylemek istemiyorum. Sadece doğru olan 1923. Sadece doğru olan 1923 bölümü dedikleri tarihtir. Onun dışındaki hiç birisi gerçeği yansıtmamaktadır.

suiçmez5

“BAKANKEN YAPAMADIKLARINI MİLLETVEKİLİ İKEN NASIL YAPACAKLAR?”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yüklenen Sibel Suiçmez, “bakanken yapamadıklarını milletvekili iken nasıl yapacaklar?” dedi.

Suiçmez, “Getirdikleri yönetim ile meclisin gücünü ortadan kaldırdılar. Tek adamın dudakları arasından ne çıkıyorsa o oluyor ve burada etkili olan kişiler bakanlar haline geldi. Yani vatandaşa karşı hiçbir sorumluluğu olmayan bakanlar yetkili halde bulunuyorlar. Zaten milletvekillerinin çoğu da bakanlara ulaşamadıkları konusunda her zaman yakınmalarda bulunuyorlar. Birlikte birinci sıra adayı olarak seçimlere gireceğimiz Sayın Adil Bey’e sormak istiyorum. Bakanken yapamadıklarını bu sistem içerisinde milletvekili iken nasıl yapacaklar? Böyle bir şey olabilir mi? Bakanken ellerini kim tutmuş? Kim engellemiş? Bunları açıklarlarsa, kamuoyuna bilgi verirlerse biz çok sevineceğiz. O yüzden bakanken yapamadıklarını bugün milletvekili olarak yapacakları iddiasıyla kamuoyuna çıkmalarını ben kara bir mizah olarak nitelendiriyorum ve bu mizaha karşı halkımızın da yeterli tepkiyi sandıkta göstereceğini düşüyorum” şeklinde konuştu.

“EL ELE, KOL KOLA AYNI HEDEFE”

“CHP Trabzon Teşkilatı içinde kırgınlık var mı?” sorusuna cevap veren Sibel Suiçmez, “Çok emin bir şekilde söylemek isterim ki hiç yok. Bizim teşkilatımızda bu kırgınlığın olmadığının bir ifadesi de farkındaysanız biz ittifakımıza dâhil diğer siyasi partilerin il, ilçe, kadın, gençlik kollarıyla birlikte alanlarda dolaşıyoruz. Dolayısıyla ilk sıralamalar açıklandı, belki insanların içleri burkulmuş olabilir, insanız hepimiz ama çok kısa bir süre içerisinde hepimiz birlikte telefonlaştık. Birbirimizi kutladık. Listeye giremeyen arkadaşlara sizinle birlikte çalışacağız dedik ve o bir saatin sonunda da farkındaysanız el ele, kol kola her yeri dolaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz yok. Bunun çok iyi algılandığını düşünüyorum. Zaten diğer siyasi partiler de ittifakımızı anladılar. Biz birlikte sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, ittifakımızın diğer üyeleriyle birlikte de el ele, kol kola aynı hedefe kilitlendik. Bugün baktığımızda aday sıralaması açıklanmadan da söyledik, hepimiz birinci sıra adayıymışız gibi çalışacağımızı da söyledik. O sözü birbirimize verdik. Bugün çok büyük onurla söylüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir adayı olarak burada gururla söylüyorum ki aynı söz üzerinde hepimiz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber61 - Haber Servisi - Tuncay Lakot - Emrah Paça -

suiçmez6

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler