Milyonlar bu verileri bekliyordu! Emekli ve memur maaşı zam tablosu netleşiyor

Milyonlarca emeklinin alacağı zam Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla biraz daha netleşti.

Milyonlar bu verileri bekliyordu! Emekli ve memur maaşı zam tablosu netleşiyor

Milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin alacağı zam Nisan ayı enflasyon ile biraz daha netleşti. Memur ve emekliler dört aylık enflasyon farkına odaklandı.

Enflasyon farkı memur ve emekli zammında belirleyici olacak.

Dört aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, çalışan milyonlarca memur ve emeklinin zam tablosu da netleşmeye başladı.

Yılda iki kez enflasyon farkına bağlı olarak zam alan memur ve emekliler, 2024 yılının dördüncü ay enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte şimdiden temmuzda alacakları zamları hesaplamaya başladı.

TÜİK verilerine göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti. Böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 18,72 olurken memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 13,5 olarak hesaplandı.

Kaynak:Bloomberght

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler