2024 Mayıs ayı Aile Destek ödemeleri yattı mı?

2024 Mayıs ayı Aile Destek ödemeleri yattı mı? İşte detaylar...

2024 Mayıs ayı Aile Destek ödemeleri yattı mı?

Aile Destek ödemeleri, Mayıs ayının ikinci haftasına girerken hala gündemde. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu ödemeler, aylık olarak hesaplara aktarılıyor. En son ödemeler 4 Nisan'da yapılmıştı ancak Mayıs ayındaki ödemelerin, geleneksel rutine uygun olarak 15 Mayıs ve sonrasında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Detaylar için haberimize göz atın.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA İÇİN E-DEVLET KULLANIMI

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeleri sorgulamak artık daha kolay. Vatandaşlar, ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet üzerinden rahatça öğrenebiliyorlar.

AİLE DESTEK PROGRAMI DETAYLARI VE ÖDEME MİKTARLARI

Aile Destek Programı kapsamındaki ödemeler, hanedeki kişi başına düşen aylık gelire göre belirleniyor. Bu kapsamda ödeme miktarları şu şekilde:

450 TL ve altı gelire sahip hanedeki kişilere: 1.250 TL
450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı gelire sahip hanedeki kişilere: 1.100 TL
911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı gelire sahip hanedeki kişilere: 950 TL
1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az gelire sahip hanedeki kişilere: 850 TL
Ayrıca, Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanede bulunan çocuk sayısına göre ek destekler de sağlanıyor. Bu destekler 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 TL olarak belirlenmiştir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programına başvuruda bulunacak kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Bunlar:

Türk vatandaşı olmamak,
Mavi Kart sahibi olmak,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olmak,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmamasıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler