Bakan Ersoy açıkladı! Trabzon'da da bazı oteller kapanabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Trabzon'u da yakından ilgilendiren açıklamasın "3 Bin otel kapanabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy açıkladı! Trabzon'da da bazı oteller kapanabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe yaşanan güncel gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, Türkiye'nin global turizm pazarında daha rekabetçi bir konuma gelmesi için tesislerin kayıtlı, belgeli ve sertifikalı olması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer dünya sıralamasında ilk üç içinde yer almak istiyorsanız, her şeyin kayıt altında olması şart" dedi.

Bakan Ersoy, konaklama tesisleriyle ilgili olarak, özellikle belediye işletme belgesine sahip düşük standartlı otel, motel ve pansiyonların denetim altına alınması için yeni bir yasal düzenleme yapıldığını belirtti. "Artık otellerin Turizm İşletme Belgesi alması zorunlu hale geldi. Geçmişte belediyeler bu konuda gereken hassasiyeti göstermemiş, siyasi saiklerle hareket edilmiş. Kaçak işletmelere göz yumulmuş. Biz bu durumu düzeltmek için harekete geçtik ve illerin valiliklerine gerekli yazıları gönderdik," diye konuştu.

Ersoy, belge almayan tesislere tanınan sürenin daraltıldığını ve 4 bin tesisten sadece 1.000'inin gerekli belgeyi aldığını, kalan 3 bin otelin ise belge alamazsa kapatılacağını açıkladı. Ayrıca, turizm konutlarıyla ilgili de benzer sorunlara değinen Bakan Ersoy, "Özellikle sahil kesimlerinde, iskanı ve ruhsatı olmayan villalar inşa edilmiş. Bu yapılar için 'turizm konutu belgesi' istiyoruz. 'Belediye bana göz yumuyor, siz de göz yumun' yaklaşımına artık izin verilmeyecek," şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler