Anahtar Deliği 04.10.2024

Trabzon gündemi ile alakalı 4 Ekim 2024 tarihinde Anahtar Deliği'nde yer alan konular.

Şehir Hastanesinde tek sorun tarih değil

Trabzon'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin hemen yanındaki Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor.

Daha önce Şehir Hastanesi'nin Şubat 2025'te tamamlanacağı ifade edilmişti. Ancak son dönemde yapılan açıklamalarda, 2025 yılının sonu işaret edildi.

Daha önce yapım aşamasına başlanırken yeri çok tartışılmıştı. Şimdi de bitiş tarihi için konan hedeflerin ileri tarihe atılması yeni polemikleri beraberinde getiriyor.

Şüphesiz Şehir Hastanesi Trabzon ve Karadeniz bölgesi için önemli bir kazanım olacak. Ancak hastanenin tamamlanıp açılması ile mesele bitmeyecek. Halihazırda o bölgede zaman zaman ciddi trafik sorunları yaşanabiliyor.

Güney Çevre Yolu tamamlanmadan, alternatif ulaşım olanakları sağlanmadan hastanenin açılması, çok daha büyük bir trafik sorununu da beraberinde getirebilir. Bu mesele yeteri kadar konuşulup bir çözüm üzerinde duruluyor mu? Bu da ayrı bir tartışma konusu...

**

Çöp krizinde video polemiği

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61'de Ahmet Çağlar Yıldırım'ın sunduğu "Bakış" programına konuk oldu.

Batmaz'ın da gündeminde, Ortahisar Belediyesi'ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca verilen 2 milyon 598 bin liralık idari para cezası vardı.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz "çöp krizi"ni kumpas olarak yorumladı. "Damperi kaldırmadan Ankara'dan cezayı kestiler" diye de yakındı. Ortahisar Belediyesi'nin çöp döktüğü alana daha önceki dönemde de çöp döküldüğünü söyledi.

Batmaz'ın hedefinde bir yandan da AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi de vardı. Çebi'ye "Ahmet Başkan'ın vatandaşla konuşmasını yayınladınız, 2 ayrı vatandaşla da konuştu. O videoları da yayınlayın" diye çağrıda bulundu.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz'ın çağrısı sonrası gözler AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi'ye çevrildi. Çebi'den bir kontra hamlesi gelir mi, yoksa sessiz mi kalır, onu da yakın zamanda göreceğiz.

**

Trabzonspor'un satışı mümkün mü?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kulüplerden tüzüklerinde yasal zorunluluk çerçevesinde değişiklik yapmasını istemişti. Trabzonspor da bu doğrultuda değişikliğe gitmişti.

2023 yılında yapılan tüzük kongresi ile dernek statüsünden çıkarak Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmıştı. Bakanlığa bağlı yasalarla yönetilen bordo-mavili kulübün satışı bugünkü tabloda mümkün görünmüyor. Borsaya açık olan Trabzonspor'un hissedarları bulunuyor. Ancak alım ve satım bu hisseler üzerinden gerçekleştirilebilir. Yüzde 51'lik bölüm ise Karadeniz ekibinin himayesinde kalmak şartıyla.

Bankalar Birliği'nden çıkmasıyla birlikte mali anlamda önemli ve tarihi adımlar atan Trabzonspor Kulübü, yeni sponsorluklar ve ortaklık teklifi alıyor. Bu tartışmalar, bordo-mavili kulübün satılıp-satılamayacağını gündeme getirsede yasal olarak bu mümkün değil. Bunun önünün açılabilmesi için yasanın değişmesi gerekiyor. Güçlü bir yatırım şirketinin ciddi adımlar atması halinde yasalarla ilgili yeni düzenlemelerin ortaya çıkması durumunda satışın önü açılabilir bu da Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun konuyu genel kurulun oyuna sunması halinde gerçekleşebilir. Bordo-mavili Kulübün Genel Kurul Üyeleri, satışa evet der ise satış gerçekleşebilir.

Başkan Doğan, satışa karşı

Bugünkü tabloda, yasalar gereği satışın mümkün olmadığı altını çizen Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, yabancı yatırımcıların ilgisinin olduğunu belirterek, "Önemli bir yatırım kurumunun, kulübümüze resmi olarak bir başvurusu oldu. Bunun yanlış anlaşılmaması gerekiyor. Bunlar önemli gelişmelerdir. Trabzonspor, dünyanın her yerindeki sevdalılarının takımıdır. Böyle kalması gerekir. Ben satışa şiddetle karşı olan biriyim. Bu konuları muhataplarıyla konuştuktan sonra değerlendirme yapacağız. Büyük hissenin satılması kanunsal olarak da mümkün değil. Son söz her zaman Trabzonspor kongre üyesinindir "ifadelerini kullandı

**

Trabzon Barosu’nda seçim heyecanı

Baronun seçimli olağan genel kurulu, 6 Ekim Pazar günü 09.00'da Trabzon Barosu Yeni Hizmet Binası Konferans Salonu'nda, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 12.10.2024 - 13.10.2024 tarihinde aynı gündem ve saatte yine Trabzon Barosu Yeni Hizmet Binası Konferans Salonu'nda toplanacak.

Baro adaylığı için 2 aday yarışacak.

Mevcut Başkan Duygu Keleş Aydın’da geçtiğimiz günlerde adaylığını ve yönetimini açıkladı.

Aylar öncesinden adaylığını ve projelerini açıklayan Hakan Orhan da Listesinin tamamını sosyal medya hesabı ile kamuoyuna duyurdu.

Çekişmeli geçmesi beklenen Genel Kurul’da yeni başkanın kim olacağı ise merakla bekleniyor.

İşte iki adayın da tam listesi.

**

Trabzon basını film ekibinin ricasını kırmadı

Trabzon'da "Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden" macera filminin çekimleri devam ediyor.

Alper Kul, Öykü Gürman ve Gürkan Uygun gibi önemli isimlerin rol aldığı filmin çekimleri büyük ilgi görüyor.

Trabzon basını da "Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden" filmine katkı da bulundu.

Bir basın toplantısı sahnesi için film ekibi, Trabzon basınından ricada bulundu.

Trabzon basını da bu ricayı kırmayarak sete gitti.

Ortahisar’daki Valilik Binası önünde yapılan çekimlerde, başta Haber61 olmak üzere birçok basın kurumundan gazeteciler, kamera ve mikrofonları ile sahne gereği rol almış oldu.

Daha sonra da düzenlenen basın toplantısında senarist, yönetmen ve başrol oyuncularından Alper Kul’a sorularını yönetti.

Trabzon’da yapılan bir sanat faaliyetine, haber verildiği veya çağrı yapıldığı takdirde Trabzon basının kayıtsız kalmayacağı da bazı çevrelere ders olmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Anahtar Deliği Haberleri