İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin icraatlarını beğenmeyenler camiada ezici çoğunluğu oluşturuyor.
Buna rağmen Aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurul için ciddi ve organize bir hazırlık yapılmıyor.
Herkes bir başkasından bekliyor hamleyi.
Onlar harekete geçsin biz de destek verelim diyen gruplar var.
Görünen o ki, camianın önder isimlerinden biri olan Faruk Özak’ın bu aşamada elini ve yüreğini taşın altına koymalı ve 2008 yılında Sadri Şener’in göreve getirilmesinde yaptığı organizasyonu yapması bekleniyor.
Her dönem durumdan vazife çıkaran Özkan Sümer’in iyi niyetinden şüphe duyulmamasına rağmen çıkışlarının bireysele döndüğü ve pek de prim yapmadığı konuşuluyor.
Geriye kalıyor başkan adayı olan ve olacak isimlerin çabaları.
Onların bireysel çabaları Trabzonspor’u kurtaracak kadar prim yapamaz!
“TRABZONSPOR’U KURTARACAK PROJE LAZIM” 2. SAYFADA
TRABZONSPOR’U KURTARACAK PROJE LAZIM
Camiada bazı isimler İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan kurtulalım da Trabzonspor’da göreve kim gelirse gelsin diyor.
Bu doğru bir mantık değil.
Bu mantıkla hareket etmenin bir sonuç almayacağı da biliniyor.
Hacıosmanoğlu’nun tarzı bu, taşımıyor Trabzonspor’u, gücü, kuvveti bilgisi ve ufku bu kadar.
Dost kazanayım derken ama düşman kazandırıyor camiaya, istese bundan beterini de yapamaz.
Trabzonspor’u her kulvarda temsil edecek hak ve hukukunu savunacak, kulübü Trabzon ve futbol dünyası ile yeniden buluşturacak, arada örülen duvarları yıkacak olan başkan ve yönetime ihtiyaç var Trabzonspor’da.
Daha da önemlisi saygın ve güvenilir olacak.
“AĞIR TOPLAR SEÇİCİYE DÜŞTÜ!” 3. SAYFADA
AĞIR TOPLAR SEÇİCİYE DÜŞTÜ!
AK Parti Genel merkezi 550 milletvekili aday adayına Ankara’da arena kapalı spor salonunda dün bir tanıtım toplantısı tertip etti.
Toplantıda Genel Başkan Ahmet Davutoğlu hem konuşma yaptı hem de illerin milletvekili adaylarını gruplar halinde kürsüye çağırarak, halkı selamladı, hatıra resmi çektirdi.
AK Parti’nin şölenine dönen toplantıda seçime yönelik de önemli mesajlar verildi.
Dün ki tanıtım töreninde bir kez daha görüldü ki, Ali Babacan ve Cemil Çiçek gibi siyasetin ağır ağabeylerinden vazgeçilememiş, yeniden milletvekili adayı gösterildiler.
“TOPA TUTTU” 4. SAYFADA
TOPA TUTTU
CHP Trabzon milletvekili listesinde 5. sıraya indirildiği için vekil adaylığından affını isteyen Ali Türen Öztürk partisine vermiş veriştirmiş.
Öztürk’ün haklılığı şu: 7 Haziran 2015’te listenin ikinci sırasında idi, ön seçimle ikinci sıraya oturmuştu.
1 Kasım seçiminde listede başka değişiklik olmadığına göre önseçim sıralamasının bu seçim de aynen geçerli olacağı düşünülüyordu.
Kılıçdaroğlu’da önseçim yapılan yerlerde listenin değişmeyeceğine dair söz vermişti.
Milletvekili Pekşen ve İl Başkanı Güzide Uzun, Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözün rahatlığında idiler.
Ancak, CHP’nin son kurultayında dönemin il başkanı Yavuz Karan Kılıçdaroğlu’nu aslanlar gibi savunurken, Ali Turan Öztürk rakibi Muharrem İnce’nin yanında yer almıştı.
Kurultay ayarı ağır kaçmış olabilir!
“SERDAR BALİ GÖÇE HAZIRLANIYOR” 5. SAYFADA
SERDAR BALİ GÖÇE HAZIRLANIYOR
Trabzonspor profesyonel futbolcular derneği kurucu başkanı efsane futbolcularımızdan Serdar Bali bu yıl yaz tatilini uzun tutarak deniz kenarından kumsallardan ayrı kalmadı.
Söylentiye bakılırsa Serdar Bali’nin Trabzon’a dönme niyeti de yokmuş.
Marmara Bölgesi’nde keşfedilmemiş ancak yaşanacak bir beldeye yerleşmek üzere.
Anlayacağınız Trabzon’u gırgır ve şamatalarıyla güldüren, Trabzonspor’un yılmaz savunucularından Serdar Bali’de şehri terk-i diyar etmek üzere.
“KIVIRMADI LAFI DOLANDIRMADI” 6. SAYFADA
KIVIRMADI LAFI DOLANDIRMADI
Trabzon’da Ak Parti’nin yöneticileri ile bir araya geliyoruz.
Etkili isimleri ile de sohbetlerimiz oluyor.
Erken seçim öncesi Hasan Taflan’ın görüşlerini aldık.
Milletvekili aday listesinde ufak bir rötuş dışında önemli bir gelişme olmadı ne diyorsun dedik..
Hiç lafı gevelemedi.
Öteye beriye çekmedi.
Dolaylı yollara başvurmadı.
Kıvırmadı.
Dedi ki; “Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve Ergin Aydın. Milletvekili adaylarımızdır. Hepsinin etrafında kenetleneceğiz. Trabzon gücünü gösterecek! Bu defa böyle bir birliktelik kimse görmeyecek! Şaşırtacağız. Bekle ve görün”
Parti teşkilatında kırgınlık var eleştirilerine böyle çıkıştı.
Üstelemedik!
“İBRAHİM USTA O DERBİ İÇİN NE DEDİ?” 7. SAYFADA
İBRAHİM USTA O DERBİ İÇİN NE DEDİ?
TFF yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta, Trabzonspor- Galatasaray maçı ve kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın UEFA’nın en üst düzey hakemlerinden biri olduğunu hatırlatan İbrahim Usta, ‘'Hakem komitesi karşılaşmaya, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi hakemlerinden birini verdi. Hakemin verdiği yanlış ve hatalı kararlar karşısında TFF üyesi olarak veya başkanı da olsam benim yapabileceğim ne olabilir ki? Beni eleştirenlerin amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ne diyeyim; ağzı olan konuşuyor!” dedi.
“AK PARTİ LOGOSUNA BENZERDEĞİ İÇİN TRABZON’DA OY ALAN O PARTİ BAKIN NE OLDU?” 8. SAYFADA
AK PARTİ LOGOSUNA BENZERDEĞİ İÇİN TRABZON’DA OY ALAN O PARTİ BAKIN NE OLDU?
Ak Parti bu defa işi sıkı tutuyor.
Nasıl mı?
Hatırlarsanız bir parti vardı.
Logosu Ak Parti’ye benzerliğinden dolayı epey oy almıştı.
Trabzon’da Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK PARTİ) Ak Parti’nin ampul logosuna benzer parti logosuyla tam 1961 oy aldı ve neredeyse BTP’yi yakaladı.
Genel Başkanı Trabzonlu Haydar Baş olan BTP’de 2 bin 288 oy almıştı.
Bu haberi ilk haber61 duyurmuştu ve yankı bulmuştu.
Türkiye genelinde sandıklar araştırıldı.
Böylece AK Parti sadece bir logodan 2 bine yakın oy kaybetmiş oldu. Seçimde 0.16 oy oranına ulaşan partinin seçimde en çok oyu aldığı yer 5318 oyla İstanbul 1. bölge... Parti en düşük oyu ise 3 oyla Aksaray, Bolu, Burdur'da almıştı.
İşte o partiyle ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı, flaş bir karar aldı. Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi'nin (TURK Parti), 1 Kasım'daki Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılma yeterliliğine sahip olmadığına karar verdi.
Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yer alan YSK Kararına göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi'nin seçime katılabilmek için kanunun aradığı anlamda il ve ilçelerde yeterli teşkilatlanmasının bulunmadığı, il ve ilçe teşkilat organlarını tam olarak oluşturmadığı bildirildi.
Bunun üzerine YSK, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 36. maddesinde aranan illerin en az yarısında ve an az altı ay evvel teşkilatlanmayı sağlamayan Toplumsal Uzlaşma, Reform ve Kalkınma Partisi'nin, 1 Kasım'daki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip olmadığına oy çokluğuyla karar verdi.