Anahtar Deliği 27.09.2024

Trabzon'da 27.09.2024 tarihi itibariyle yaşanan gelişmeleri sizin için derledik.

Şenol Güneş’in basın toplantısına yönetici ilgisi

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in , düzenleyeceği basın toplantısı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde heyecanlı bir hareketlilik yaşandı. Yöneticiler, toplantı öncesi Şenol Güneş'in toplantı yapacağı alanda inceleme yapmış. İnce detaylara kadar dikkat eden Güneş, toplantı salonuna konuşurken hakim olmak istemiş. Basın mensupları ise 14:30'da olan toplantı için 14:00 içeriye alındı. Büyük bir titizlikle hazırlanılan toplantıda medya çalışanları da herhangi bir aksaklık yaşanmamasına büyük bir özen gösterdi. İlginin yoğun olduğu toplantıda tecrübeli teknik adam, takımın mevcut durumu ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Güneş, Trabzonspor’un aldığı sonuçlardan memnun olmadıklarını ve takımdaki özgüven eksikliğinin giderilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Ertuğrul Doğan’ın desteğiyle devre arasında transfer stratejilerinin değerlendirileceğini belirten Güneş, takımın sahada daha organize ve istekli olması gerektiğini söyledi. Eleştirilerin önemine değinen Güneş, Trabzonspor’un her zaman başarıya odaklanarak sahada doğru performansı göstermesi gerektiğini ifade etti.

**

Avrasya Üniversitesi Yomra'ya dönüyor

Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasındaki yerleşke tartışması tatlıya bağlanıyormuş.

Daha önce belediye ile üniversite, alan kullanımı konusunda karşı karşıya gelmişti. Yaşanan anlaşmazlık sonrası; belediye ekipleri, duvar ve demir parmaklıkları kırarak yerleşke çevresini vatandaşlara açmıştı.

Uzun süredir kapalı olan Yomra yerleşkesi için hem Yomra Belediyesi hem de Avrasya Üniversitesi seçim öncesi birbirine yaklaşmış ve çözüme odaklanmıştı.

Yapılan görüşmelerde her iki taraf da inadını kırmış ve uzlaşı sağlanmış. Hatta yerleşkenin çok yakında açılması da planlanmış.

Bu uzlaşı ile hem Yomra hem de üniversite kazanmış olacak. Her iki tarafı da, meseleyi daha fazla uzatmayıp çözüme kavuşturdukları için tebrik etmek gerek. Hem Yomra hem de Trabzon için şimdiden hayırlı olsun.

**

Ortahisar Belediyesi o çöpleri kaldırıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; Ortahisar Belediyesi'ne, toplanan 150 ton çöpü yol kenarına döktüğü gerekçesiyle 2 milyon 598 bin TL ceza uygulamıştı.

Ceza sonrası Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya soluğu Deliklitaş Çöp Aktarma İstasyonu'nda almış ve karara tepki göstermişti.

Başkan Kaya, Araklı ilçesindeki katı atık entegre ve bertaraf tesisine giden yolda sel sonrası hasar oluştuğunu, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerinden teslim alıp bertaraf tesisine götürmesi gerekirken, çöpleri belediye olarak kendilerinin taşıyıp katkı vermek istediklerini fakat 14 araç ve 47 personelin 11 saat boyunca Araklı'da bazı vatandaşlarca alıkonulduğunu söylemişti.

Başkan Kaya yaptığı açıklamada, "Çöpleri aynı yere dökmeye devam edeceğim" demişti.

Dün itibarıyla Ortahisar Belediyesi ekipleri daha önceden alana dökülmüş olan çöpleri toplamaya başladı. Edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi çöpleri teslim almaya ve tesise götürme işlemine yeniden başladı. Ortahisar Belediyesi de bu alana dökülen çöpleri yeniden toplayıp Büyükşehir Belediyesine teslim etme çalışmalarını sürdürdü.

Meselenin sorun olmaktan çıkması vatandaşlar arasında da memnuniyet yarattı.

**

Trabzon’un merkezinde yaşanan görüntü tepki çekiyor

Trabzon’un Merkezi’nde bulunan Cudibey Ortaokulu yıkılıp yerine yeni projelerin yapılacağı belirtilmişti.

Ancak zamanla yaşanan gelişmeler sonrasında otopark olarak görev yapmaya başladı. Hatta bir kısmı da dolmuşların depolama alanı oldu.

Özellikle Tanjant bölümünden olan girişte yaşanan trafik tıkanıklığı, yaya geçidini kullanmak isteyen vatandaşları da zor durumda bırakıyor.

Öyle ki bazı durumlarda kuyrukta onlarca araç oluyor ve trafiği kilitliyor.

Ara caddelere ve evinin, iş yerinin önüne park edenlere ceza yazma konusunda taviz verilmemesine rağmen, şehrin göbeğinde, en kritik ulaşım noktasında yaşananlara bir çare bulmuş değil.

Bu konu çok sayıuda şikayeti de beraberinde getiriyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Anahtar Deliği Haberleri