İngiltere'nin en eski pazar gazetelerinden The Sunday People'ın haberine göre dünyay çarparsa, mini göktaşı bir atom bombasının vereceği zarar kadar tehlikeli. Mini göktaşının 15 Şubat'ta uyduların altından geçerek adeta Dünya'yı sıyıracağı belirtildi.
NASA Dünya'ya Yakın Nesneler Programı'ndan Don Yeomans, "Bu mini göktaşı bugüne kadar görülmüş en yakın mesafeden geçecek. Dünya'ya çok fazla etki yapmaz" dedi. Göktaşının büyüklüğünün bir apartman kadar olduğu belirtildi.
Avustralya New South Wales Üniversitesi'nden Jonti Horner, "Bu göktaşıyla ilgili en önemli şey bazı nesnelerin bizim için gerçekten tehlikeli olabileceğini hatırlatması" dedi. 2012 DA14 adı verilen göktaşı geçen yıl keşfedildi. Dünya etrafında dönen 500 bin göktaşından biri olarak belirtildi. Uzmanlar daha fazla göktaşı olabileceğini tahmin ediyor.
Uluslararası otoriteler bu göktaşlarının insanlar iöçin tehlikeli olmaması için nelerin yapılabileceğini tartışıyor. Bir öneri roketlerle bu göktaşlarını vurmak. Avrupa Uzay Ajansı 800 metre çaplı Didymos göktaşını 2020'de vurmayı amaçlıyor.
Diğer bir öneri sie füzelerle göktaşlarını patlatmak. Bir teoriye göre 10 kilometre çapındaki bir göktaşının çarpmasıyla 65 milyon yıl önce dinazorlar yok oldu. Uzmanlara göre 1000 metre çapındaki bir göktaşının Dünya'ya çarpmasıyla küresel bir felakete neden olabilir.