Trabzon'da teknoloji zirvesi

Trabzon teknoloji zirvesinde “Yerli ve milli yazılım sektörüne ağırlık verilmeli” çağrısı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, dünyada herkesin yerli ve milli yazılımlarını üretme konusunda büyük bir yarış içinde olduğunu belirterek, “2020’den sonra 5 trilyon doları geçecek olan yazılım sektöründe Türkiye’nin en azında yüzde 1’lik pay alması bile ihracatımız açısından çok faydalı olacaktır” dedi.

Microsoft Türkiye Distribütörü Logosoft'un düzenlediği Trabzon Teknoloji Zirvesi’ne TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Logosoft Grup Satış Müdürü Hulusi Kahraman, İş ve Kanal Geliştirme Müdürü Uğur Yılmaz, Erp Kurumsal Kaynak Müdürü Mert Onay ve Endüstri 4.0& IOT Müdürü Ege Yiğit Öner, işadamları ve bilişim sektörü temsilcileri katıldı.

“ENDÜSTRİ 4.0 ÖLÇEK AYIRMAKSIZIN TÜM KURUMLARDA KULLANILMALI”

Logosoft İş Geliştirme ve Kanal Müdürü Uğur Yılmaz, Trabzon Teknoloji Zirvesine destek veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ne ve diğer ilgililere teşekkür ederek, “7 bölgede çok kapsamlı eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Karadeniz’deki çalışmalarda ise Trabzon’u merkez il seçtik. Trabzon başta olmak üzere Karadeniz bölgesine desteklerimiz devam edecek. Bölgedeki iş ve bilişim dünyasının bilgilenmesi adına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başta olmak üzere Teknokent ve birçok STK ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“'Türkiye’de verimlilik ve kalitenin yükselmesi için üretimin daha da profesyonelleştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için yapay zeka, siber altyapı ve akıllı robotların bir arada hareket ettiği Endüstri 4.0 teknolojisi ölçek ayırmaksızın tüm kurumlarda kullanılmalı. Sanayi Devrimi olan Endüstri 4.0’dan yararlanan firmalar çağ atlayacak. Yerli ve milli yazılım yapan birçok firmayı bünyemizde toplayarak bu teknolojiler ile başarı hikayeleri oluşturduk. Yerli firmalara özel desteklerimiz artarak devam edecek.”

“YERLİ VE MİLLİ YAZILIMLARA ÖNEM VERİLMELİ”

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar ise, “Ülkemizin şu anda yaşadığı ekonomik sıkıntıları birlik ve bütünlük içinde aşacağımıza inancımızı vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum” diyerek şunları söyledi:

“Yazılım artık ucu bucağı görünmeyen engin bir derya. Dünyada yarış var. Herkes milli ve yerli yazılımlarını üretme konusunda yarış içinde. Hindistan, İrlanda ve İsrail şu anda dünyanın yazılımda lider üç ülkesi. Özellikle Hindistan’da yüzde 96 oranında üretilen yerli yazılımlar ihracata dayalı ürünler. 2020’den sonra 5 trilyon doları geçecek olan yazılım sektöründe Türkiye’nin de en azından yüzde 1’lik pay alması bile ihracatımız açısından çok faydalı olacaktır. TTSO olarak Arsin’deki Yatırım Adası’nda da yüksek teknolojiye dayalı firmaların üretim yapmasını hedefliyoruz ve bu anlamda bu yatırımı çok önemsiyoruz.”

Toplantının devamında katılımcılara yeni nesil teknolojiler, digital dönüşüm, bulut platformu, yapay zeka, yerli milli yazılımlar, endüstri 4.0 ve süreçler hakkında detaylı bilgi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bilim / Teknoloji Haberleri