Flash bellek boyutundaki bir çiple HDMI veya UV girişi olan ekranları android işletim sistemli bilgisayara çevirebilen Karadağ, bu işlemi tüplü televizyonlara bile uygulayabiliyor. Karadağ’ın geliştirdiği cihaz sayesinde televizyonlardan internete de rahatlıkla girilebiliyor.
BİLGİSAYARA DÖNÜŞÜYOR
Dünyada Karadağ’ın geliştirdiği teknolojiye benzer ürünler bulunsa da, tüplü bir televizyonu bilgisayara çevirmesi bakımından Kemal Karadağ’ın ürünü tek. Türkiye’de halen birçok ailenin tüplü televizyon kullanıldığı düşünüldüğünde, Karadağ’ın geliştirdiği çip, dar bütçeli aileler tarafından oldukça rağbet göreceğe benziyor.
HER ÖZELLİĞE SAHİP
Kemal Karadağ’ın geliştirdiği teknoloji sıradan bir monitörü bile tam teşekküllü bir bilgisayar haline getirirken, kullanıcı internet sayesinde bilgisayarda yapabildiği her işlemi eksiksiz yapabiliyor. Sanal klavyesi ve mausesi sayesinde istenildiği gibi internete girilebilirken, istenildiğinde oyun oynanabiliyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlara da erişim imkanı sağlayan cihaz, birçok uydu kanallını da şifresiz izleme olanağı tanıyor. Kemal Karadağ ürünün son haline gelmesi için 2 yıl kadar çalıştığını belirtti.