Cezayir Cumhurbaşkanı kimdir? Abdülmecid Tebbun nereli, kaç yaşında? Biyografisi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un öz geçmişine dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, 17 Aralık 2019'dan beri görev başında. Abdülmecid Tebbun'un biyografisi araştırma konusu oldu.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'a dair bilgiler...

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun kimdir?

Abdülmecid Tebbun (d. 17 Kasım 1945, Mécheria), Cezayirli siyasetçi ve 17 Aralık 2019'dan beri Cezayir'in 8. Cumhurbaşkanı olarak görev yapmaktadır. Tebbun, bu görevinde eski Cumhurbaşkanları Abdülaziz Buteflika ve Abdülkadir bin Salih'ten sonra ülkenin liderliğini üstlenmiştir. Daha önce, 2017 yılında kısa bir süreliğine Cezayir Başbakanı olarak görev yapmış, ancak Ağustos 2017'de bu görevden ayrılmıştır.

Tebbun'un siyasi kariyeri, 1990'lı yılların başında Yerel Yönetim için Bakan Delegesi olarak başlamıştır. Ardından, 1999-2000 yılları arasında İletişim ve Kültür Bakanı olarak görev yapmış, 2000-2001 yıllarında ise Yerel Topluluklardan Sorumlu Bakan Temsilcisi olarak yer almıştır. 2001-2002 yıllarında ve daha sonra 2012-2017 yılları arasında Konut Bakanı olarak görev yaparak, ülkenin konut politikalarında önemli rol oynamıştır.

Tebbun, 2017 yılında yapılan parlamento seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Buteflika tarafından Başbakan olarak atanmıştır. Bu atama, kamuoyunda sürpriz olarak karşılanmıştır. Ancak, kısa bir süre sonra, Ağustos 2017'de başbakanlık görevinden ayrılmıştır. 2019'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların %58'ini alarak iki büyük parti olan Ulusal Kurtuluş Cephesi ve Demokratik Ulusal Ralli'nin adaylarına karşı zafer kazanmıştır. Bu seçim zaferi, Tebbun'u Cezayir'in yeni lideri olarak tarih sahnesine taşımıştır. 19 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevine başlamıştır.

Tebbun, Ulusal Yönetim Okulu'ndan 1965 yılında mezun olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri