Gülşen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Boyu ve Kilosu Kaç?

Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Gülşen, şarkıları, yazarlığı ve dikkat çekici sahne performanslarıyla tanınan bir sanatçıdır. Peki "Gülşen Kimdir? Nereli, Kaç Yaşında? Boyu ve Kilosu Kaç?" İşte tüm detaylar...

Türk pop müziğinin başarılı isimlerinden Gülşen, şarkıları, yazarlığı ve dikkat çekici sahne performanslarıyla tanınan bir sanatçıdır. Gülşen, hem Türkiye’de hem de yurtdışında elde ettiği başarılarla geniş bir hayran kitlesine sahiptir. İşte Gülşen'in hayatı, kariyeri ve başarılarına dair tüm detaylar…

Gülşen Kaç Yaşında ve Nereli?

Gülşen Bayraktar, sahne adıyla Gülşen, 24 Mayıs 1976’da İstanbul’un Fatih ilçesindeki Çapa semtinde dünyaya gelmiştir. Ordulu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Gülşen, çocukluğunu ve gençliğini İstanbul’da geçirmiştir.

Gülşen’in Boyu ve Kilosu Kaç?

Gülşen'in boyu 1.65 metre, kilosu ise yaklaşık 54 kilogram olarak biliniyor.

Gülşen Hangi Üniversiteden ve Bölümden Mezun?

Liseden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Nazariyatı bölümünde eğitim almaya başlayan Gülşen, üniversite hayatı sırasında çeşitli gece kulüplerinde sahne almıştır. Ancak, eğitimini sahne çalışmalarına devam edebilmek için birinci yılından sonra yarıda bırakmıştır.

Gülşen Nasıl Ünlü Oldu?

Gülşen, 1995 yılında Ataköy’de bir barda sahne alırken albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından keşfedilmiştir. Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzalayan Gülşen, 1996 yılında ilk albümü "Be Adam" ile müzik dünyasına adım atmıştır.

Gülşen’in Hangi Albüm İle Çıkış Yaptı?

Gülşen, 2004 yılında çıkardığı dördüncü albümü "Of... Of..." ile büyük bir çıkış yakalamış ve bu albümle Altın Kelebek ve Kral TV Video Müzik Ödülü kazanmıştır. Ardından, "Yurtta Aşk Cihanda Aşk" (2006), "Beni Durdursan mı?" (2013) ve "Bangır Bangır" (2015) albümleriyle büyük satış başarıları elde etmiştir. Özellikle "Bangır Bangır" şarkısı, uzun süre Türkiye Resmi Listesi'nde bir numarada kalmış ve dijital platformlarda yüksek izlenme sayısına ulaşmıştır.

Gülşen’in öne çıkan şarkılarından bazıları şunlardır:

  • "Yurtta Aşk Cihanda Aşk"
  • "Bi' An Gel"
  • "Yeni Biri"
  • "Yatcaz Kalkcaz Ordayım"
  • "Bangır Bangır"

Gülşen’in Şarkı Yazarlığı

Gülşen, sadece şarkıcılığı ile değil, aynı zamanda şarkı yazarlığıyla da dikkat çekmiştir. Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde yazdığı şarkılarla birçok hit eserin sahibi olan sanatçı, hem kendi albümlerinde hem de meslektaşlarına verdiği şarkılarla önemli başarılar elde etmiştir.

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Gülşen, 2011 yılında UNICEF’in Stars of Istanbul eğitim projesine destek olmak amacıyla "En Parlak Yıldız" adlı bir şarkı yazmış ve seslendirmiştir. Sanatçı ayrıca, 2012 yılında The New York Gypsy All-Stars ile birlikte Amerika’nın beş şehrini kapsayan bir turneye çıkarak Türk ve Roman müziğini ABD’de tanıtmıştır.

Özel Hayatı

Gülşen, son üç albümünün yapımcılığını üstlenen aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile Haziran 2016’da evlenmiştir. Çiftin Azur Benan adını verdikleri oğulları, Ocak 2017’de Şişli, Fulya’da dünyaya gelmiştir.

Diskografi

Gülşen’in bugüne kadar çıkardığı albümler şunlardır:

  1. Be Adam (1996)
  2. Erkeksen (1999)
  3. Şimdi (2001)
  4. Of... Of... (2004)
  5. Yurtta Aşk Cihanda Aşk (2006)
  6. Ama Bir Farkla (2007)
  7. Önsöz (2009)
  8. Beni Durdursan mı? (2013)
  9. Bangır Bangır (2015)

Gülşen’in Başarıları ve Ödülleri

Gülşen, Türkiye müzik sektöründe altı Altın Kelebek ve dokuz Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülmüştür. 2015 yılında YouTube’da en çok izlenen Türk şarkıcı olurken, sonraki yıl tek bir video klibi 200 milyonun üzerinde izlenen ilk Türk şarkıcı olma unvanına erişmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Biyografi Haberleri