Trabzon Tevfik Serdar Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen ve proje kapsamında düzenlenen kursta dokunan ürünlerin yer aldığı serginin açılış törenine, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Şalpazarı Kaymakam Vekili Muhammet Fuat Türkmen, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Okutan, törendeki konuşmasında, Trabzon'un ve Doğu Karadeniz'in kalkınması için kültürel değerlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
Trabzon ve Doğu Karadeniz'in, Ağasar kültürünü kesinlikle dikkate alması gerektiğini ifade eden Okutan, şöyle dedi:
''Ağasar kültürüne sahip çıkmak için projelerimiz vardı. Projeyi daha ileriye götürmek istiyoruz. Ağasarlı kadınları giydiği kıyafetler ürettik, ancak erkek giysileri yoktu. Şimdi erkek giysilerini de üreteceğiz. Musikisine, diğer kültürel ögelerine gireceğiz. Böylelikle Trabzon, sosyal ve kültürel kalkınmasında yeni ivmelere ulaşmış olacaktır.''
Konuşmanın ardından Nuri Okutan ve protokol üyeleri, sergiyi açtı. Sergi, yarın akşama kadar gezilebilecek.
Bu arada, serginin açılışına gelen Nevin Gümüş, Vali Okutan ile görüşmek istedi. Valilik korumalarının daha sonra görüştüreceklerini söylemesi üzerine Gümüş, bağırarak Vali Okutan'ın yanına gitmek istediğini söyledi. Güçlükle sakinleştirilen kadın, tören bitiminde Vali Okutan ile görüştü.
Okutan, üç çocuğunun mahkeme kararıyla kendisinden alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildiğini iddia eden Gümüş'ün isteklerine, ''Mahkemeye intikal etmiş karara müdahale edemem'' diye yanıt verdi. Okutan daha sonra Nevin Gümüş'ü, Vali Yardımcısı Mahmut Halal'a yönlendirerek serginin yapıldığı alandan ayrıldı.
Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki Ağasar Deresi'nin çevresindeki alana, ''Ağasar Yöresi'' adı verilmiştir. Yörede, kendine has tasarımı ve renkleriyle oldukça ilgi çeken elbiseler de, ''Ağasar elbiseleri'' olarak bilinmektedir. Yöredeki kadınlar tarafından giyilen ve Çepni kültürünün devamı olan ''Ağasar elbiseleri'', daha çok halk oyunlarında kullanılan kıyafetlere benzemektedir.