'Akyazı projesi doğru değil'

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Mehmet Salih Akyüz, Akyazı projesinin kent için doğru olmadığını 4 yıldan buyana söylediklerini ve bunun sonucunda da Trabzon Bölge İdari Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyledi. Konuyla ilgili Haber61.net’e açıklama yapa

Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Mehmet Salih Akyüz, Akyazı projesinin kent için doğru olmadığını 4 yıldan buyana söylediklerini ve bunun sonucunda da Trabzon Bölge İdari Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyledi.

 

Konuyla ilgili Haber61.net’e açıklama yapan Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Mehmet Salih Akyüz, “Akyazı’yla ilgili girişimin kent için doğru olmadığını 4 yıldır söylüyoruz. Sonuçta davamızı da 15 gün önce açtık. Bu davayı açmamızda kentin sahip olduğu doğal koyun elden çıkması nedeni var, kente verdiği siluet nedeni var” dedi.

 

Akyüz, projenin Akyazı bölgesinde bir çok insanı etkilediğini belirterek, “İmar planı insanları etkileyecek. 7 bin metre kare alan var ve 7 bin metre kare alana inşaat yapabilirsiniz anlamına geliyor bu. Ticari merkezlerinde oralara kaydırılmasına neden olacak bir şey bu. Karşı çıkmamızın bir nedeni de Trabzon’un bir futbol kenti olduğudur. Avni Aker vs olsun futbol tarihten beri merkezde oynanıyor Trabzon’da. İnsanlar yaya olarak da ulaşabiliyorlar stadyuma. Akyazı’da olması insanlara ulaşım yönünden de olumsuzluklar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

BAZI DEĞERLER KAYBEDİLİNCE ANLAŞILIR

Başkan Akyüz, Stadyumun kentin içine de yapılacağını söyleyerek, “Stadyum yapılacaksa kentin içinde yapılabilir bu çok rahat bir şekilde. Kent içi statların çekiciliği hiçbir zaman değerini kaybetmemiştir. Bunun birçok da örneği var Avrupa’da. Karadeniz insanına yakışır bir stadyuma ihtiyaç var Trabzon’da. Bunu yapmak isteyenler normal yerinde de yapabilirler. Kruvazör limanlı stat birlikte düşünülüyor Akyazı ile. Şimdi kruvazör gemiler 2 bin, 3 bin yolculuk gemilerdir. O insanların oradan 50-60 otobüsle meydana gelmeleri tam bir çile olur. Ama Trabzon limanı dersek insanlar çok rahat gelebilirler meydana. Peki yük limanı ne olacak? Yük limanı da Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) Doğu’ya bağlanan demiryolu projeleri var. Rantabl olarak Arsin ve Of güzergahlarını tespit etmiş DPT. Yük limanını da Demiryolunun başlangıç noktasına taşınabilir. Bu sefer ne olur daha plancı yaklaşımla sorun çözülür. Çok farkında değil insanlar güzelliklerin ama kaybedince her şeyin değeri anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri