Arhavi’de HES gerginliği sürüyor

Şehir içinde yapılacak ilk HES projesi olan, Arhavi'deki 'Kavak HES' projesine 'ÇED olumlu' kararı durduruldu ama tartışmalar durmadı.BELEDİYE BAŞKANI MNG’NİN YANINDAArhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimooğlu ise 26 Ağustos Salı günü MHG holding yetkililer

Şehir içinde yapılacak ilk HES projesi olan, Arhavi'deki 'Kavak HES' projesine 'ÇED olumlu' kararı durduruldu ama tartışmalar durmadı.

BELEDİYE BAŞKANI MNG’NİN YANINDA

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimooğlu ise 26 Ağustos Salı günü MHG holding yetkililerin ilçede HES’le ilgili kapsamlı bir açıklamaya yapacağını belirterek Arhavi dışından gelip ilçede huzursuzluk yaratanlara izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Şehir içinde yapılacak ilk Hes projesi olan, suyu 5 kilometrelik mesafeden dağ aşırılarak getirileceği için ‘Çılgın HES’ olarak anılan Arhavi’deki ‘Kavak HES’ projesine ‘ÇED olumlu’ kararı durduruldu. İl Mahalle Çevre Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanıltarak ÇED raporu aldığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkan proje sahibi MNG’ye 24 saat çalışma izni vermiş, mahkemenin durdurma kararı olasılığına karşı verildiği öne sürülen bu izin tepki çekmişti.  

BAŞKAN ONLARIN BİZ HALKIN YANINDAYIZ

AK Partili Arhavi Belediye Başkanı Hekimoğlu MNG Holdingin yanında bizde halkın yanındayız diyen CHP Arhavi İlçe Başkanı Engin Erkan şunları söyledi: "Bir ilçede HES yapımı için x bir firma ihaleyi alıyor ve bu projeyi uygulamak istiyor. Firma açısından bir sakınca olmayabilir. Ancak iktidar partisi bu firmayı koşulsuz savunuyorsa bu işin içinde pis kokular vardır. İktidar işi gücü bırakmış MNG firmasının adeta avukatlığını yapıyor. Bu işin ayrıntıları araştırılmalı.

MNG Holding madem memleketini çok seviyor, o zaman memleketi üzerinden ticareti bıraksın, para kazanma hedefinden vazgeçsin memleketine koşulsuz yatırımlarda bulunsun. Hayırsever iş adamları memleketlerine karşılıksız hizmet eder. Kaşıkla verip, kepçe ile almanın adı memleket sevdalılığı değildir."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri