Artvin'de Vali Ünsal'dan Yusufeli Havuzlu Köyünü ziyaret

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Havuzlu Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli ilçesine bağlı Havuzlu Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde heyelan yaşanan Havuzlu Köyü’nde incelemelerde bulunan Vali Ünsal, süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeleri akabinde bölgeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ünsal; “Artvin Barajı etki sahasında kalan Havuzlu Köyü’nde isteğe bağlı kamulaştırma işlemleri sonrası, 2019 yılında köylülerin talebi üzerine imara esas jeoteknik etüt çalışmaları yapılarak gerekli yasal işlemlerin yapılması akabinde Hazine tarafından Köy Tüzel Kişiliğine devri yapılmış ve böylece köylülerimizin kullanımına açılmıştır.

Ancak geçtiğimiz günlerde Köyde, vatandaşlarımız tarafından inşaat ve yapım faaliyetleri sırasında şev stabilitelerinde kayma meydana gelmiş ve bu da heyelana sebep olmuştur. Heyelanlı bölgede yapılan ilk incelemelerimiz sonucunda, AFAD İl Müdürlüğümüzce bölgede detaylı bir teknik inceleme yapılması ve sonucunda hazırlanacak rapora göre köyde yaşayan vatandaşlarımızın durumu ile ilgili alternatif ve sağlıklı çalışma yapılmasına karar verilmiştir. Bu süreç neticelenene kadar heyelandan etkilenen vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için konutlarının tahliye edilerek Yusufeli ilçe merkezinde uygun konutlara yerleştirilmesi sağlanmıştır.” dedi.

Gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması ve hayatın normal seyrine dönmesi için ilgili kurumlara gerekli talimatları veren Vali Ünsal, süreçten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri