Avrupa Gençlik Olimpiyatları

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker, olimpiyatların açılış törenini Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacaklarmış gibi planlama yaptıklarını belirterek oyunlardan yüz akıyla çıkacaklarını söyledi. 2011 Avrupa Gençlik Olimp

Trabzon 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker, olimpiyatların açılış törenini Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacaklarmış gibi planlama yaptıklarını belirterek oyunlardan yüz akıyla çıkacaklarını söyledi.


2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında 2011 Avrupa Gençlik Olimipyatları'nda gelinen nokta ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Adım adım ollimpiyatlara doğru gittiklerini belirten Nihat Doker, "560 günümüz kaldı. 18 ay gibi bir zamanımız var.

Oyunlar Koordinatörlüğü olarak görev ve sorumluluklarımızı biliyoruz, bu sorumluluk doğrultusunda arkadaşlarım ve oluşturmuş olduğumuz çekirdek kadroyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Boş durmuyoruz. Konaklama ile ilgili çalışmalarımız Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Mevcut tesisler revize edilerek kullanılacaktı ancak Bakanımız ve Başkoordinatörümüzün başkanlığında Trabzon'a yeni yurtlar yapılacak. Tesislerde çalışmalar devam ediyor. Alanımızla ilgili olarak herkes görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Boş durmuyoruz, neler yapacağımız konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.


Lizbon'da 26-28 Kasım 2009 tarihinde bir toplantı yapıldığını hatırlatan Doker, "Bu toplantıda Trabzon'u tanıtıcı bir rapor sunduk, 12 dakikalık bir film izlettirdik onlara. Burada aynı zamanda hamsiyi gösterdik. Hamsi ismini telafuz ettirmeye çalıştık." diye konuştu.


Sportif karşılaşmaların dışında bu olayı Trabzon'u tanıtıcı bir organizasyon olarak düşündüklerini ifade eden Nihat Doker, şöyle konuştu:


"Sportif bir karşılaşmanın dışında bu olayı biz Trabzon'un tanıtımı olarak ele alıyoruz, biz bu olayın her yerinde yer alacağız. Hem onları ağırlayacağız. Türk misafirperverliğine Karadeniz ev sahipliğini katıp bu işin içinde olacağız.

Valiliğimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını bu işin içine katmıştır, yeter ki biz isteyelim. Devlet yanımızda, başarısız olmamız söz konusu olamaz. Başarılı olmamız demek 2020 olimpiyatlarına giden yol demek. Trabzon olarak biz bunun en iyisini yapacağız.

Türkiye bir çok uluslararası organizasyon yapmıştır farklı branşlarda. Ancak Türkiye Uluslararası Olimpiyat Komitesi bir organizasyonunu Trabzon'da yapıyor. Lütfen bu oyunları hafife almayın, en küçük bir organizasyonda bile yapılacak bir hata olabilecek kötü bir olay daha kötü bir şekilde başka yerlere yansır.

Bu uluslararası bir organizasyon, sıradan ülkelerin geldiği bir organizasyon değil bu. Biz bu oyunlardan yüzümüzün akıyla çıkacağız.

Trabzon olarak olimpiyatın gençliğini yapan ilk şehir ünvanını da alacağız. Bununla gurur duymalısınız. O yüzden bunu hafife almayalım."


Nihat Doker, Akyazı Projesi ile ilgili olarak ise “Benim gönlümden geçen daha modern bir tesiste daha modern bir ortamda 30-40 bin kişilik bir statta oyunların açılışının yapılmasını isterim.

Ama biz planlamamızı şu an itibariyle Hüseyin Avni Aker Stadı üzerinden yapıyoruz. İleride Akyazı oldu ve yetişti zor bir şey değil hemen öbür tarafa çeviririz yeter ki olsun" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri