Bakan Karaismailoğlu Giresun'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun'da köprü açılışına katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan sele ilişkin, "Bu afetten sonra da programımızda olmayan pek çok yolu da gündemimize aldık. İnşallah hasar gören köprüleri, bugünkü 'Altı Şehitler Köprüsü' gibi bir bir tamamlayıp hizmete sokacağız." dedi.

Karaismailoğlu, Giresun Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Enver Ünlü ile görüştü, ardından il genelinde yapılan ve yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantıya katıldı.

Giresun Belediyesini de ziyaret ederek Başkan Aytekin Şenlikoğlu ile görüşen Bakan Karaismailoğlu, ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada, 22 Ağustos'ta meydana gelen sel felaketi sonrası il genelinde yapılan çalışmaları anlattı.

Sel sonrasında topyekun çalışmayla Giresun'da çok kısa bir sürede hayatı normale döndürdüklerini belirten Karaismailoğlu, Dereli ilçe geçişini daha ilk günlerde tamamladıklarını, zarar gören yolların tamamını iyileştirdiklerini kaydetti.

Karaismailoğlu, bugün de selde yıkılan Tirebolu-Doğankent kara yolu üzerindeki menfezin yerine yaptıkları Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdiklerini aktardı.

Yeşil ile mavinin kucaklaştığı eşsiz doğası, muhteşem havası, tarihi dokusu, kültür turizmi potansiyeliyle Giresun'un, görülmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Ancak 2003 yılı öncesinde ulaşım imkanlarının gelişmemiş ve yetersiz olmasından dolayı Giresun sahip olduğu bu zenginlikleri yeterince değerlendiremedi. Ta ki AK Parti hükümetleri ve iradesi ile tanışana kadar. Son 18 yılda Giresun'un ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlık olarak 7 milyar 770 milyon lira yatırım yaptık. 2003'te sadece 28 kilometre bölünmüş yolu vardı, 143 kilometreye çıkardık. Sadece 26 kilometre bitümlü sıcak kaplamalı yolu vardı, 160 kilometre daha yaparak 186 kilometreye yükselttik ve Giresunluları güven ve konforla tanıştırdık."

"Pek çok yolu da gündemimize aldık"

Karaismailoğlu, devam eden kara yolu projelerinin olduğunu belirterek, "İnşallah bunları da en kısa zamanda hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz. Tabii bu afetten sonra da programımızda olmayan pek çok yolu da gündemimize aldık. İnşallah hasar gören köprüleri, bugünkü 'Altı Şehitler Köprüsü' gibi bir bir tamamlayıp hizmete sokacağız." diye konuştu.

Bununla birlikte sözünü verdikleri Espiye ilçesi Ericek ve Avluca grup köy yollarında da proje çalışmalarının detaylı bir şekilde devam ettiğini ve bitmek üzere olduğunu aktaran Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Orada da inşallah böyle bir afet durumunda bir daha etkilenmemek üzere kalıcı, güçlü projeler yapıyoruz. Onları da inşallah Karayolları Genel Müdürlüğümüz eliyle imalatlarını yapıp tamamlayacağız. Dereli'de Akkaya köyü yoluna da devam edeceğiz. Valiliğimizle İl Özel İdaresi ile ortak çalışma içerisindeyiz. Diğer kalan köy yollarını bir kısmını İl Özel İdaresi ve aramızda görüşerek bir bir faaliyete geçireceğiz."

Karaismailoğlu, 2015 yılında hizmete açtıkları Ordu-Giresun Havalimanı ile Ordulu ve Giresunlu vatandaşları layık olduğu yere, yani göklere çıkardıklarını ifade ederek, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek deniz üzerine Ordu-Giresun Havalimanı'nı kurduklarını kaydetti.

Havalimanında 2015 yılında 223 bin olan yolcu trafiğinin de 2019 yılında 1 milyon 60 binin üzerine çıktığını belirten Karaismailoğlu, deniz üzerine yapılan havalimanlarının sayısı dünyada bile birkaç tane iken Rize-Artvin Havalimanı ile Türkiye'ye ikincisini de yaptıklarını vurguladı.

Giresun'un bir denizci, liman kenti olduğuna işaret eden Adil Karaismailoğlu, "Bu nedenle 2003-2020 yılları arasında balıkçılarımızın ihtiyaçlarına kulak verdik. Tirebolu Balıkçı Barınağı onarım ve tevsi inşaatını yaptık. Espiye Adabük Balıkçı Barınağı'nı tamamladık." dedi.,

Karaismailoğlu, Giresun Balıkçı Barınağı için de kolları sıvadıklarını kaydederek, "Yapım ihalesi Ocak 2021'de yapılacak. Proje kapsamında 935 metre ana ve 260 metre tali dalgakıran yapacağız ve barınağımız 360 çekek yeri kapasiteli olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

"Eğribel Tüneli de aslında ülke genelinde çok önemli projelerden bir tanesi"

Bir gazetecinin, Eğribel Tüneli'ndeki son aşama ve Giresun şehir geçişi için planlanan projeyle ilgili sorusunu Karaismailoğlu, şöyle yanıtladı:

"Görüyorsunuz Türkiye'nin her tarafında hummalı bir çalışma var. Giresun'da da pek çok projemiz var, devam ediyor, bunlar da saymakla bitmez. Eğribel Tüneli de aslında ülke genelinde çok önemli projelerden bir tanesi. Amacımız 2021 sonunda Eğribel Tüneli'ni hizmete almak, inşallah o gayretle devam ediyoruz. Bahsetmiş olduğunuz kavşakla ilgili proje çalışmalarını Belediye Başkanımızla son bir elden geçiriyoruz, inşallah Giresunluların memnun olacağı, daha çok alt geçit olarak Giresun'un da siluetini bozmayacak, şehre yakışacak bir proje ile burayı tanıştırmanın çabası içerisindeyiz."

Bakan Karaismailoğlu'na ziyaretlerde AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı eşlik etti.

Bakan Adil Karaismailoğlu Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışını gerçekleştirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Giresun'da 22 Ağustos'ta yaşanan selde Tirebolu-Doğankent karayolu üzerinde 5'i asker biri iş makinesi operatörü 6 kişinin menfezin çökmesi sonucu şehit olduğu yerde yapılan Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışına katıldı.

Dereli ilçesindeki incelemelerinin ardından Altı Şehitler Köprüsü'nün açılışına katılmak üzere Doğankent-Tirebolu karayolundaki tören alanına gelen Bakan Adil Karaismailoğlu, burada düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde Giresun merkezi ile birlikte, Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Görele, Güce ve Yağlıdere ilçelerini de etkileyen, son elli yılın en yoğun yağışı ile karşılaşıldığını ve bu yağışın bir afete dönüştüğünü hatırlatan Bakan Karaismailoğlu "Maddi ve manevi büyük kayıplar yaşadık. Kaybettiğimiz insanlarımız için yüreğimiz yandı. Buradan hepsine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yüce Rabbim, bir kez daha öyle bir günü ülkemize ve Giresunumuza göstermesin" diyerek sözlerine başladı.

Yaşanan bu büyük afet karşısında, başta Dereli olmak üzere, Giresun'un diğer ilçelerinde devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirten Bakan Karaismailoğlu "Çeşitli kurumlarımızdan 3 bin 700'e yakın personel ve bin 264 araç ile çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüp 172 vatandaşımızı hamdolsun sağ-salim kurtarmıştık. Giresun il genelindeki, 755 kilometrelik yol ağımızın 316 kilometresi sel ve heyelandan dolayı etkilenmişti. Sel felaketinin ardından, hasar gören ana arter yollarımızın tamamını tekrar ulaşıma açtık. Kapanan 118 köy yolunun tamamını en kısa sürede kullanılır hale getirdik" diye konuştu.,

Menfezin bulunduğu yere fore kazık yöntemiyle 27 Ekim’de başlayan 93 metre uzunluğunda, 22 metre yüksekliğindeki köprünün yapımının 2 ay gibi bir sürede tamamlandığını kaydeden Bakan Karaismailoğlu "Selde hasar gören Tirebolu-Doğankent Yolu ve yolun 9. ile 10. kilometreleri arasındaki menfezin yıkılması ile can ve mal emniyeti tehlikeye düşmüştü. Yıkılan menfezin yerine modern bir köprü yapmak üzere 27 Ekim 2020 tarihinden itibaren çalışmalara başladık. Allah'a hamdolsun, verdiğimiz sözü tutmak nasip oldu. 2 ay gibi kısa bir sürede köprünün tüm imalatlarını tamamlayarak, halkımızın hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada şehit olan kahraman askerlerimiz Jandarma Uzman Erdem Çıtır, Jandarma Uzman Onur Kıran, Jandarma Uzman Burak Tok, Jandarma Uzman Aykut Variyenli, Jandarma Uzman Sami Yılmaz ve greyder operatörü Ali Akbulut kardeşlerimizin gösterdikleri cesaret ve fedakarlığa minnet göstergesi olarak köprümüzün adını da 'Altı Şehitler Köprüsü' olarak belirledik" şeklinde konuştu.

Konuşmasında uyarılarda da bulunan Bakan Karaismailoğlu "Burada çok önemli bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bizler, her bölgedeki alt ve üst yapı çalışmalarımızda, o bölgenin yeryüzü şekillerini, eğimini, zemin kalitesini, iklimini, bitki örtüsünü ve tüm doğal faktörleri dikkate alıyoruz. Her işimizde çağdaş mühendislik yaklaşımlarının, aklın ve bilimin ışığında hareket ediyoruz. Vatandaşlarımdan da isteğim, yapım ve inşa işlerinde can güvenliğini ilk sıraya alarak hareket etmeleridir. Biz vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için varız. Unutmayın ki doğal afetler öldürmez, özensiz ve yanlış yapılan işler öldürür. Bu yapıları, bu yolları, bu köprüleri tekrar yerine koyabiliriz ama kaybettiğimiz bir tek insanımızı bile geri getiremeyiz" ifadelerini kullandı.

Törende yapılan konuşmalar sonrası yapılan duanın ardından kurdele kesimi yapıldı. Daha sonra Türk bayrağı asılan köprünün isminin bulunduğu levha bakan tarafından indirildi. Bayrağını 3 kere öpen Bakan Karaismailoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir'e bayrağı teslim etti. Daha sonra bakan beraberindekiler ile birlikte köprüde incelemelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri