Kamyonun kasasına kapatarak içine ranzalar yerleştiren balıkçılar, kasanın bir bölümünü de mutfak olarak kullanıyor. Balıkçı teknesi nereye giderse, araç da karadan onu takip ediyor. Teknenin yanaştığı limana gelen kamyondaki personel, yorulan arkadaşlarıyla nöbet değişiyor.
Alacaoğlu Balıkçılık'a ait teknenin sorumlusu Ahmet Şadi, avlanma sezonu boyunca balıkçıların günlerinin büyük bir bölümünün denizde geçtiğini söyledi.
Gece boyunca balık avlayan balıkçıların dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ifade eden Şadi, ''Bu nedenle eski model bir kamyonu otele dönüştürdük. İçine 6 adet ranza monte ettik. Küçük bir bölümünü de mutfak olarak ayırdık ve kapalı bir hale getirdik. Teknede çalışan arkadaşlarımız dönüşümlü olarak karaya çıkıyor ve burada dinleniyor'' dedi.
Karadeniz'in farlı yerlerinde avlandıklarını belirten Şadi, şöyle devam etti:
''Tekne her gün farklı bir ilin açıklarında oluyor. Balık nerede ise tekne oraya demirliyor. Bazen Trabzon'da, bazen Giresun'da, hatta Sinop'ta avlanıyoruz. Tutulan balık en yakın limana getiriliyor. Kamyon da karadan tekneyi takip ediyor. Teknenin çıkacağı limanda bekliyor. Tekne gelince kamyonda dinlenen arkadaşlar balığı boşaltıyor.''
-''KAMYON OTEL SAYESİNDE MASRAFTAN KURTULDUK''-
Şadi, kamyon otele dönüştürme fikrinin biraz da ekonomik krizden kaynaklandığını belirterek, şunları anlattı:
''Geçtiğimiz yıllarda bizi karadan takip eden personelimiz gittiğimiz şehirlerde otellerde kalır, lokantalarda yemek yerdi. Şimdi yaptığımız bu kamyon otel sayesinde bu masraftan kurtardık. Şimdi burada kalıyor, yemeği burada kendileri pişiriyor, televizyon izliyor, yakınlarıyla telefonda konuşuyorlar. Biz diğer balıkçılar gibi elemanımızın işine son vermedik. Bu tür kısıtlamalar getirdik ama hepsinin işine devam etmesini sağladık.''