Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde bulunan Akköy Baraj inşaatının tamamlanmasının ardından tartışmalarda beraberinde geldi. Kürtün Barajı’nda 2005 yılında su tutulmaya başlanmasıyla arazileri göl suları altında kalan vatandaşlar ise çaresizlik içinde isyan etti. Yaşananlara tepki gösterenler arasında olan Mehmet Koç isimli vatandaş ise uğradığını iddia ettiği haksızlığın giderilmesi için çalmadığı kapı bırakmadığını söyledi. Cahilliğimi kullanarak beni mağdur ettiler iddiasında bulunan Koç, elindeki tapu kayıtlarını da göstererek Başbakan’a ve ilgili bakanlıklara seslenerek yardım istedi.
ARAZİLERİMİZİ ELİMİZDEN ALIYORLAR
Arazilerinin başkaları üzerine yazıldığını kendi yerlerinin ise başka yerlerde arandığını iddia eden Koç, “Yerlerimize ait tapularımız var. Madem Osmanlı torunuyuz Osmanlı tapularına da itibar etmemiz gerekmez mi? Toprak bizim için namustur. Çocuklarımız neden toprak için şehit düştü. Namusları için şehit olmadı mı? Dedem Çatalca’da düşmana karşı savaşırken bu ülkenin topraklarını korumak için şehit düştü. Babamın 5 çocuğu vardı ama köy tüzel kişiliği ile birlikte 7 hissedarı ortaya çıktı. Hiç biri bizim akrabamız değil. Babamın çocukları bir anda çoğaldı” dedi.
YERLERİMİZ UÇTU MU?
Kendi yerlerini bile başka ilçelerde arandığını ifade eden Mehmet Koç, “Bizim Kürtün’deki yerlerimiz 6 kilometre uzaktaki Üçtaş köyünde, 35 kilometre uzaktaki Torul İlçesinin Tokcan köyünde aranıyor. Topraklarımızın bir bölümü ise ormanlık olmamasına rağmen orman arazisi olarak yazdılar. Suyun altında kalan 7 dönüm arazimizin istimlak parasını alamadık. Tanımadığımız 7 hissedarı topraklarımızda bize ortak çıkardılar. Kendi arazimizde bu insanları ortak yapan kimler? Kimler bu işlerden çıkar elde etti ortaya çıkartılmalı. Sadece benim değil rahmetli olan komşularımızın arazileri bile ellerinden bu şekilde alındı. Adalet Bakanlığının, Enerji Bakanlığının başbakanlığın bu işe el atarak haksızlıkların ortadan kaldırılmasını istiyorum. Evime ve tarlama bile ortak çıktılar” şeklinde serzenişte bulundu.