Başhekim Ekrem Algün'e şok

Trabzon’da yerel bir gazetedeki 'MR raporları ve Statüko' başlıklı köşe yazısında hastanesinde yaşanan sorunlara değinen ve bakanlıkça üretilen çözümlerin statükocu yargı tarafından engellendiğini ileri sürerek referandum için 'Evet' oyu istediği belirtil

Trabzon’da yerel bir gazetedeki 'MR raporları ve Statüko' başlıklı köşe yazısında hastanesinde yaşanan sorunlara değinen ve bakanlıkça üretilen çözümlerin statükocu yargı tarafından engellendiğini ileri sürerek referandum için 'Evet' oyu istediği belirtilen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ekrem Algün, hakkında Trabzon Valiliği inceleme başlattı.
 

Algün, 9 Ağustos tarihli Günebakış Gazetesi'nde yayımlanan köşe yazısında hastanede MR çekimleri konusundaki yaşanan şikayetlere değinmiş, yeterince radyoloji uzmanı bulunmamasından yakınarak "Mesela ithal doktor olarak bilinen yabancı hekim istihdamı projesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yine ülke içindeki özel kuruluşlardan sağlık hizmeti için yapılan çabalar da çoğu kez idari mahkemelerden geri dönüyor. Poliklinikte her bakılan hasta başı 80 kuruş ödeyerek gereksiz MR istemlerini önlemeyi amaçlayan paket sistemi de Danıştay tarafından iptal edildi. Yani küresel gelişmelere uyum sağlamakta zorlanan hukuk sistemi çoğu zaman vatandaşın işini çok daha zorlaştırıyor. Keşke sokaktaki vatandaşımız sığ tartışmalar yapmak yerine statükoyu değiştirmek için diyeceği bir EVET'in günlük hayatındaki karşılığını kavrayabilse" ifadelerine yer vermişti.
 

Bu yazısının ulusal ve yerel basında haber olması üzerine Trabzon Valiliği harekete geçerek konuyla ilgili inceleme başlattı.
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri