Belediyeler kapanan mülkleri aldı!

Samsun’da İl Özel İdaresi, 23 belde belediyesi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin tüzel kişiliğinin sona ermesinin ardından, bunlara ait her türlü taşınır, borçlar, personel ve taşıtlar değişik kurumlara devredildi.  Büyükşehir Belediyesi yasasının yü

Samsun’da İl Özel İdaresi, 23 belde belediyesi ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin tüzel kişiliğinin sona ermesinin ardından, bunlara ait her türlü taşınır, borçlar, personel ve taşıtlar değişik kurumlara devredildi. 
 
Büyükşehir Belediyesi yasasının yürürlüğe girmesiyle kapatılan kurumların mallarının Samsun Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nca, ilgisine göre çeşitli kurumlara devredilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy, 6360 sayılı 14 ilde büyükşehir belediyesi ve 27 ilçe kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince 30 mart tarihi itibariyle Samsun’da kapanan kurumlar olduğunu hatırlattı. 
 
Aksoy, "Bunlardan İl Özel İdaresi, 23 belde belediyesi, 937 köy, 3 katı atık birliği ve 19 adet içme suyu birliği ile 17 adet köylere hizmet götürme birliğinin tüzel kişiliği sona erdi. Söz konusu kanun kapsamında yine kapanan yerlere ait her türlü taşınır, taşınmaz, hak alacak ve borçlar ile personel ve taşıtlarının, Samsun Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nca ilgisine göre çeşitli kurumlara devredilmiştir. Ayrıca, büyükşehir sınırları dışında kalan ve bu kanunla büyükşehir sınırına dahil edilen ilçe belediyelerince yürütülen su, kanalizasyon, katı atık depolama ve bertaraf, ulaşım, her çeşit yolcu ve yük terminalleri, toptancı halleri, mezbaha, mezarlık ve itfaiye hizmetlerine ilişkin görevler, ilgisine göre Büyükşehir Belediyesi veya SASKİ Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir.” dedi.
 
İl Özel İdaresi'nce komisyona toplam 683 gayrimenkul bildirildiğini kaydeden Vali Aksoy, şunları ifade etti: “Bunlardan 57 adedi büyükşehir belediyesi, 55 adedi SASKİ Genel Müdürlüğü, 362 adedinin mülkiyeti hazineye, tahsisi Milli Eğitim Bakanlığı'na, 102 adedi mülkiyeti Hazine'ye, tahsisi İçişleri Bakanlığı'na, 82 adedi ilçe belediyelerine, 13 adedi mülkiyeti Hazine'ye, tahsisi Sağlık Bakanlığı'na, 11 adedi mülkiyeti Hazine'ye, tahsisi diğer bakanlıklara, 1 adedi mülkiyeti Hazine'ye, tahsisi Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesi sonuçlandırılmıştır. İl Özel İdaresi tarafından komisyonumuza 218 adet memur, 295 adet işçi olmak üzere toplam 513 adet personel bildirilmiştir. Memur personelin; 156 adedi Büyükşehir Belediyesi'ne, 55 adedi SASKİ Genel Müdürlüğü'ne, 5 adedi ilçe belediyesine, 2 adedi Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na, işçi personelin; 268 adedi Büyükşehir Belediyesi'ne, 19 adedi SASKİ Genel Müdürlüğü'ne, 8 adedi ilçe belediyesine devredilmiştir. Samsun İl Özel İdaresi'nden 71 milyon 564 bin 420 TL alacak bildirilmiştir. Bu alacaklardan; 57 milyon 248 bin 165 TL’si Büyükşehir Belediyesi'ne, 79 bin 14 TL’si SASKİ Genel Müdürlüğü'ne, 14 milyon 237 bin 241 TL’si Hazine'ye devredilmiştir. İl Özel İdaresi'nin çeşitli bankalarda bulunan toplam 16 milyon 394 bin 78 TL’si nakit parası da Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiştir."
 
Devir çalışmalarının halen devem ettiğini hatırlatan Vali Aksoy, "Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu başkanlığında; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi, İl Defterdarlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından üyeleri oluşturulan komisyonu, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden bildirilecek norm kadro ile ihtiyaç fazlası personelin tespiti ile diğer hususlardaki çalışmalarına devam etmektedir." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri