Beşirli cinayeti davasında karar

Trabzon'un 2 nolu Beşirli mahallesinde 2 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada akrabasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs 15 yıl ağır hapse mahkum edildi. Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu olarak yargıl

Trabzon'un 2 nolu Beşirli mahallesinde 2 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada akrabasını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs 15 yıl ağır hapse mahkum edildi.


Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu olarak yargılanan Ali Kemal Bayburt ile tutuksuz yargılanan sanıklar Erol Bayburtlu, Fatih Bayburtlu, Coşkun Bayburt ve Yüksel Bayburtlu katıldı.


Mahkeme heyeti, kavgada Yılmaz Bayburtlu'yu bıçaklayarak ölümüne neden olan Ali Kemal Bayburt'u, kasten adam öldürmek suçundan önce müebbet hapse çarptırırken, daha sonra suçun tahrik altında işlemesini ve sanığın pişmanlığını dikkate alarak cezayı 15 yıl ağır hapis olarak belirledi.


Mahkeme Heyeti diğer sanıklardan Yüksel Bayburtlu'yu da Coşkun Bayburt'u bıçakla yaraladığı gerekçesiyle önce 1 yıl hapse çarptırırken, cezayı Coşkun Bayburt'un yüzünde iz kaldığı için 5 yıl hapse çıkardı. Mahkeme heyeti daha sonra sanığın bu suçtan aldığı cezayı iyi hali nedeniyle 4 yıl 2 aya indirdi.

 
Mahkeme heyeti Yüksel Bayburtlu, Erol Bayburtlu, Fatih Bayburtlu'ya bıçakla yaralama suçlarından verilen cezalara ilişkin de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek sanıkların bu suçlar dolayısıyla 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmetti.


2 Nolu Beşirli Mahallesi, Yenigüzelevler Sitesi önünde, 2 yıl önce yaşanan olayda, Ali Kemal Bayburt ile Fatih Bayburtlu arasında, arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışma, olayı yatıştırmak istediği belirtilen Coşkun Bayburt'un araya girmesine rağmen kavgaya dönüşmüştü.

Ali Kemal Bayburt'un bıçakla yaraladığı akrabası Yılmaz Bayburtlu ölmüş, Coşkun Bayburt ile Yüksel Bayburtlu da yaralanmıştı

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri