Trabzon'un Of ilçesinde, yıkılma tehlikesi bulunan harabe evde tek çocuğu ve altı kardeşiyle yaşam mücadelesi veren Nuriye Koç, Kaymakam Tuncay Sonel'in desteğiyle yeni bir eve kavuştu.
İlçede inşası devam eden Halk Eğitim Merkezi binasındaki çalışmaları yerinde görmek üzere inşaat sahasına giden Of Kaymakamı Tuncay Sonel'in inşaatın yanında bulunan harabe bir bina dikkatini çekti. Binada kimsenin yaşayıp yaşamadığını öğrenmek üzere kapıyı çalan Sonel'i Nuriye Koç isimli kadın küçük çocuğuyla birlikte karşıladı.
Kocası altı ay önce vefat eden Nuriye Koç'un bir çocuğu ve altı kardeşiyle birlikte iki odalı harabe evde yaşadığını gören Kaymakam Sonel, şaşkınlığını gizleyemedi. Kaymakam Sonel, hiçbir geliri olmayan kimsesiz kadın ve ailesinin daha iyi bir ortamda yaşaması için hemen harekete geçti ve kendilerine yeni bir ev tahsis edildi. Nuriye Koç ve ailesi, vatandaşların da yardımıyla kendilerine tahsis edilen eve taşınırken, daha önce oturdukları ve yıkılma tehlikesi bulunan harabe ev de bir tehlikeye yol açmaması için Of Belediyesi ekiplerince yıkıldı.
Nuriye Koç da, devlete ve Kaymakam Sonel'e teşekkür etti. Eski evde korku içinde yaşadıklarını söyleyen Nuriye Koç, "Allah, Kaymakam beyden razı olsun. Bu evde korku içinde yaşıyorduk. Bir şey olacak diye geceleri gözümüze uyku girmiyordu. Kaymakam beyi karşımda görünce çok şaşırdım ve çok da sevindim. Devletimizin yanımızda olduğunu gördük. Çok mutlu olduk. Artık kızım Medine'yi daha sağlıklı bir ortamda yetiştireceğim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.
Kaymakam Tuncay Sonel ise yaşlılara, yetim ve öksüzlere, engelli vatandaşlara ve yardıma muhtaç bütün insanlara yılın bir günü değil 365 günü yardım etmenin devlet olmanın bir gereği olduğunu belirtti. Bu anlayışla görev yaptıklarını belirten Sonel, şöyle konuştu: "İlçede ilk olarak yetim ve öksüzleri tespit ederek onlara mektup yazıp 'Anneniz babanız hayatta olsa idi kendilerinden ne isterdiniz?' diye sormuştuk. Mektuplarında çocuklarımız ne istemişse bunları yerine getirdik ve kendilerini kayıt altına aldık.
Yine 'Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesi' kapsamında 575 engelli vatandaşımıza ulaştık. Bunların 95'inin hiçbir sosyal güvencesi yoktu. Bu vatandaşlarımızı da sosyal güvenceye kavuşturduk. Tedavisi mümkün olan engelli vatandaşlarımızı Trabzon, İstanbul ve Ankara'ya tedaviye gönderdik. Tedavisi mümkün olamayanları ise başta doktorlarımız ve sağlık personelimiz olmak üzere daire amirlerimizle birlikte evlerine giderek gönüllerini aldık ve ihtiyaçlarını tespit ederek gidermeye çalıştık.
Tüm bunları yaparken hayırseverlere bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim."