Diyarbakır'da Karadeniz Sergisi

Ressam Abdülkadir Yıldırım, Karadeniz yaşam ve kültürünü yansıtan 10. kişisel resim sergisini Diyarbakırlı sanatseverlerin ilgisine sundu.Ressamın yağlı boya resimlerinden oluşan sergi, Dağkapı Burcu Güzel Sanatlar Galerisi'nde törenle açıldı.Ressam Yıldı

Ressam Abdülkadir Yıldırım, Karadeniz yaşam ve kültürünü yansıtan 10. kişisel resim sergisini Diyarbakırlı sanatseverlerin ilgisine sundu.

Ressamın yağlı boya resimlerinden oluşan sergi, Dağkapı Burcu Güzel Sanatlar Galerisi'nde törenle açıldı.

Ressam Yıldırım, yaptığı açıklamada, Trabzon'daki kişisel atölyesinde hazırladığı Karadeniz yaşamını ve kültürünü anlatan yağlı boya resimlerini ilk kez Güneydoğu'da sergileme imkanı bulduğunu söyledi.

Daha önce İstanbul, Bursa, Aydın, Trabzon ve Konya gibi illerde sergi açtığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

''Diyarbakır'a ilk kez geliyorum. Bu bölgeyi çok merak ediyordum. Diyarbakır ve bu bölge medyada sürekli olayların yaşandığı bir yer olarak yer gösteriliyor. Bu bölgeyi yerinde görmek ve buradaki yaşamı resimlerime aktarmak için Diyarbakır'da resim sergisi açmak istedim. Son derece gelişmiş ve yaşanılabilir bir kent olduğunu gördüm. İnsanlar çok sıcak. Karadeniz ve bu bölge arasında kardeşliği pekiştirmek ve burada edindiğim izlenimlerimi resimlerime yansıtmak istiyorum. Biz sanatçılara bu konuda büyük görev düşüyor'' dedi.

Yıldırım'ın 36 yağlı boya eserinin yer aldığı sergi cuma gününe kadar açık kalacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri