D.Karadeniz'e dev yatırım

Trabzonlu iki müteşebbis, bin 800 rakımlı Demirciler Köyüne, 20 milyon dolar yatırım yaparak, Doğu Karadeniz'in en büyük su fabrikasını kurdu.Su fabrikası kurmak için yola çıkan Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy, 8 ay boyunca, bölgede bulunun onlarca su kayn

Trabzonlu iki müteşebbis, bin 800 rakımlı Demirciler Köyüne, 20 milyon dolar yatırım yaparak, Doğu Karadeniz'in en büyük su fabrikasını kurdu.
Su fabrikası kurmak için yola çıkan Metin Durmuş ve Kutluhan Aksoy, 8 ay boyunca, bölgede bulunun onlarca su kaynağından örnekler alarak, inceletti.
Yapılan çalışmalar sonucunda, Yomra ilçesine bağlı bin 800 rakımlı Demirciler Köyünde bulunan su kaynağını tespit eden müteşebbisler, burada ''Total Su'' adıyla bir fabrika kurmaya karar verdi.

Fabrikayı kurmayı planladıkları süreçte ve fabrika yerini belirledikleri zaman, herkesin kendileriyle alay ettiğini belirten Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bize, hayal kuruyorsunuz. Buraya fabrika mı kurulur dediler. Fabrika alanına getirdiğimiz yetkililer, 'burada taş üstüne taş koyamazsınız' demişti. Aynı ekip, fabrika kurulduktan sonra geldiğinde ise hayretlerini gizleyemedi'' dedi.

Fabrika kurulumu aşamasında, birçok sorun ile karşılaştıklarını söyleyen Aksoy, devletten hiç bir destek almayarak kendi imkânlarıyla fabrikayı kurduklarını ifade etti.

-ELEKTRİK VE TELEFON HATLARINI KENDİLERİ ÇEKTİ-

Fabrikanın elektrik direktlerini ve kablolarını kendilerinin çektiğini anımsatan Aksoy, ''Bütün bu çalışmalar sırasında çok zorluklar çektik. Telefon hatlarımızı bile kendimiz yaptık. Bir elektrik direğinin yeri yarım metre farklı yere kondu diye proje onaylanmadı. Ama bütün bu sıkıntıları aştık'' dedi.
Fabrikayla ilgili yazışmaların ve onayların uzun süreler aldığını anımsatan Aksoy, ''En ufak bir belgeyi almak için bile 3 aya kadar beklediğimiz oluyordu. Ama yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen yılmadık ve çalışmalarımızı sürdürdük. Bizi fabrika kurmak değil, bürokratik engeller yordu'' diye konuştu.

Aksoy, fabrikanın yerinin 3 ay süren bir çalışma sonucunda açıldığını da hatırlatarak, ''Fabrika yöre ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır. Şimdi fabrikanın tek eksiği yol. Çünkü, yoldan her gün büyük tonajlı araçlar gidip gelecek. Bunun için bu yol sorunun acilen çözülmesi gerekiyor'' dedi.
Aksoy, kendilerinin temel amacının vatandaşlara, kaliteli su sunmak olduğunu anımsatarak, ''Demirciler köyündeki suyun tahlil sonuçları çok olumlu çıktı. Türkiye'nin en kaliteli suları arasında yer alıyor'' dedi.

-FABRİKA 24 SAAT KAMERA SİSTEMİ İLE İZLENİLEBİLECEK-

Firma olarak önceliklerinin insan sağlığı olduğunu kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:
''Bunun için hijyene büyük önem veriyoruz. Damacanalarımızın dışını yıkamak için bile makine aldık. Ayrıca tüketicilerinin suyla ilgili endişelerini gidermek için fabrika içi ve dışına, 18 kamera kurduk. İsteyen istediği zamanda fabrikadaki çalışmalarla ilgili bilgi alabilecek. Böylelikle tüketiciler, gönül rahatlığıyla suyun nasıl üretildiğini görüp, tüketebilecek. Ayrıca laboratuvar sistemimizin AB standartlarına uygun şekilde yapıldı.''
Total Su Fabrikasının diğer ortağı Metin Durmuş ise ilk etapta fabrikada, günde bin ton su üretmeyi planladıklarını ifade etti.

-20 MİLYON DOLARA MAL OLDU, 60 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK-

Durmuş, yaza doğru bu kapasitelerini arttırmayı amaçladıklarını belirterek, ''Fabrika yaklaşık 20 milyon dolara mal oldu. Fabrikada ilk etapta 60 işçi çalışacak. İşçi sayısı daha sonra kademeli olarak 150'yi bulabilir'' dedi.
İlk etapta, Karadeniz Bölgesi'ne açılacaklarını vurgulayan Durmuş, ''Hemen hemen tüm ülke genelinde alt yapımızı tamamladık. Daha sonra da yurt dışına açılacağız. Amacımız, herkesin ürettiğimiz suyun farklılığını algılaması'' diye konuştu.

Durmuş, fabrikanın önümüzdeki haftadan itibaren üretime başlayacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri