D.Karadeniz'e yeni projeler

 Doğu Karadeniz Bölgesi, ağırladığı turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle turizmde altın yılını yaşarken, turizmde yaşanan bu olumlu gelişmeler sonucunda daha iyiyi yakalama adına kamuoyunda dile getirilen bazı sorunlarla ilgili olarak Doğu Karadeni

 Doğu Karadeniz Bölgesi, ağırladığı turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle turizmde altın yılını yaşarken, turizmde yaşanan bu olumlu gelişmeler sonucunda daha iyiyi yakalama adına kamuoyunda dile getirilen bazı sorunlarla ilgili olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) çalışma başlattı. 
 
DOKA, kamuoyunda dile getirilen; turizm esnafına Arapça öğretilmesi, işletmelerin çalışanlarının turizm konusunda eğitilmesi, bölgede bulunan tarihi, kültürel ve doğal yapıların korunması, tanıtılması ve turizme açılmasına yönelik her türlü eğitim, danışmanlık vb. destek faaliyetleri, bölgedeki her çeşit envanter ve verinin Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin oluşturulmasında kurumların kapasitelerinin geliştirilmesi gibi konularda hazırlanacak olan projelere Teknik Destek Programı kapsamında öncelik vereceğini açıkladı.
 
Konuyla ilgili bilgiler veren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Bölgemizi ziyaret eden turist sayısı her yıl hızlı bir şekilde artıyor ve özellikle Körfez ülkelerinden son yıllarda bölgemize dönük talep patlaması yaşıyoruz. Tabi bu artış yaşanırken altyapınızın da bu gelişmeyi taşıyabilecek seviyeye gelmesi gerekiyor. Kamuoyunda esnafımızın, vatandaşımızın dile getirdiği ve bizim yaptığımız toplantılarda dile getirilen sorunlarla ilgili olarak yapılacak projelere öncelik vereceğiz. Bölgemizin turizmden hak ettiği payı alması için bütün kesimlerin ortak hareket ederek çalışması gerekiyor. Biz DOKA olarak, Bölgemiz turizminde yaşanan sorunları çözmede çorbada tuzu bulunmasını isteyenlerin hazırlayıp bize sunacağı projelere Teknik Destek Programı kapsamında destek veremeye hazırız. DOKA tarafından sağlanacak teknik desteğin genel amacı; bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır. Teknik Destek, Ajans’ın faaliyet gösterdiği TR90 Düzey 2 Bölgesi (Artvin-Rize-Trabzon-Gümüşhane-Giresun-Ordu) gerçekleştirilmelidir. Yıl boyunca açık olan Teknik Destek Programı’na kamu kurum ve kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabiliyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri