Doğukan'ın zanlısına 3yıl 4 ay

Sürücünün ceza almasında, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın, '5 yaşındaki çocuğa adli kusur yüklenemez' görüşü etkili oldu.

Trabzon'da Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in 5 yaşındaki oğlu Doğukan Genç'e çarparak ölümüne neden olan ve 85 gün hapis yattıktan sonra tahliye edilen kamyonet sürücüsü Celal H., 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Sürücünün ceza almasında, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın, '5 yaşındaki çocuğa adli kusur yüklenemez' görüşü etkili oldu.

Yargıtay Onaylarsa...

TRABZON 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti Celal H.'ye önce 4 yıl hapis cezası verdi ancak samimi ikrarı ve duruşmadaki olumlu davranışlarını dikkate alarak indirime gitti. Yargıtay bu kararı onaylarsa, sürücü Celal H. yaklaşık 2 yıl daha hapis yatacak.

Trabzon'da 23 Ağustos 2007'de Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in 5 yaşındaki oğlu Doğukan Genç'e çarparak ölümüne neden olan ve 85 gün hapis yattıktan sonra tahliye edilen kamyonet sürücüsü Celal H., 3 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi. Yargıtay bu kararı onaylarsa, sürücü Celal H. yaklaşık 2 yıl daha hapis yatacak.

KURS DÖNÜŞÜ EZİLMİŞTİ

Bilindiği gibi dava konusu olay şöyle gelişti: Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in Trabzonspor Yüzme Kursu'na giden 5 yaşındaki oğlu Doğukan Genç, 23 Ağustos 2007'de adliye lojmanları karşısında servis aracından indikten sonra yoldan karşıya geçmek isterken Celal H. yönetimindeki 61 EK 676 plakalı kamyonetin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazanın ardından Doğukan'ı hastaneye götüren ve polis tarafından gözaltına alınan Celal H. daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve hakkında 'Taksirle Ölüme Neden Olmak' suçundan dava açıldı.

KADIN HAKİM ÇEKİLDİ

Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Zeynep Denizoğlu, Doğukan Genç'i tanıdığını ve ölümünden çok etkilendiğini gerekçe gösterip, davaya bakamayacağını belirterek çekildi. Bunun üzerine davanın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüşülmesi kararlaştırıldı. Hakim Zafer Çamkerten başkanlığındaki mahkeme, davanın ilk duruşmasında olay yerinde bilirkişi katılımıyla keşif yapılmasına hükmetti. Hazırlanan bilirkişi raporunda, ölen Doğukan Genç'in aniden yola çıktığı ve birinci derece kusur işlediği, sürücü Celal H.'nin ise ikinci derece kusurlu olduğu belirtildi. Duruşmaya Genç Ailesi adına müdahil olarak katılan avukat Okan Bingül, bilirkişi raporuna itirazda bulundu ve 5 yaşındaki bir çocuğa kusur atfedilmesinin doğru olmadığını savundu. Bunun üzerine mahkeme, ölen Doğukan Genç'in, bilirkişi raporunda belirtilen kusurunun sorumluluğunu algılayıp algılayamayacağının belirlenmesi için pedagog raporu alınmasını ve daha sonra hem ölenin hem de sürücünün kesin kusur oranlarının Adli Tıp Kurumu Başkanlığı İhtisas Dairesi'nce belirlenmesini kararlaştırdı. Kamyonet sürücüsü Celal H., 85 gün hapiste kaldıktan sonra tahliye edildi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLD܅

Davanın son duruşması dün yapıldı. Kazadan büyük üzüntü duyduğunu belirten Celal H., "Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Keşke böyle olmasaydı. Çok üzgünüm" dedi. Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan gelen raporda, 5 yaşındaki çocuğa adli kusur atfedilemeyeceği belirtilerek, kazadaki asli kusurun sürücü Celal H.'ye ait olduğu belirtildi. Mahkeme heyeti, Celal H.'ye önce 4 yıl hapis cezası verdi ancak, samimi ikrarı ve duruşmadaki olumlu davranışlarını dikkate alarak bu cezayı 3 yıl 4 aya indirdi. Şayet Yargıtay bu kararı onaylarsa, daha önce 85 gün tutuklu kalan Celal H. yaklaşık 2 yıl daha hapis yatacak.

SAVCI KENTTEN AYRILMIŞTI

Bilindiği gibi Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, oğlunu kaybettiği kazanın ardından Trabzon'u terk etmiş ve acil tayin istemişti. Savcı Genç tayin gerekçesinde, "Oğlumun öldüğü kaza yeri evimizin önünde. Bu acıyla her gün yüzleşmek istemiyorum. Ayrıca sürücüyü yargılayacak meslektaşlarımın da etki altında kalmamaları için bu kentten gitmeyi uygun görüyorum" demişti. Bu talebi haklı bulunan Genç, İzmir'e tayin edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölgesel Haberleri