Fındık fiyatı ne zaman açıklanacak? AK Partili isim açıkladı

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür'den fındık fiyatı için açıklama geldi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, CHP'nin fındık ile ilgili verdiği önerge sonrası TBMM'de söz alarak açıklamalarda bulundu.

Temür yaptığı açıklamada, "Sıkıntı yapmayın. Fındık üreticimiz, pazara fındığını indirmeden fiyat açıklanacak. Sadece fiyat değil, düzenli bir alım ve sistematik bir ödeme olacak" dedi.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür'ün açıklaması şu şekilde;

"Üretici pazara fındığını indirmeden fiyat açıklanacak"

Sıkıntı yapmayın. Fındık üreticimiz, pazara fındığını indirmeden fiyat açıklanacak. Sadece fiyat değil, düzenli bir alım ve sistematik bir ödeme olacak. Fındık üreticisinin yüzü gülmeye devam edecek. Bizler fındık üreticisi illeri olarak milletvekili bir araya geldik. 3 ayda bir toplanıyoruz; sadece fiyat değil üreticilerin tüm sıkıntılarını tartışıyoruz. Herkesi dinliyoruz, önümüzdeki süreçte fındıkla alakalı çok güzel bir ön görüyü ortaya koyacağız.

"Kahverengi kokarca ile zirai mücadele yapıldı"

Geçen yıl kahverengi kokarcayla alakalı olarak, sayın bakanımıza gittik. Bizden daha bilgili ve hazırlıklı. Kış mevsiminde ahır ve sıcak yerlerde biriken kahverengi kokarca ile zirai mücadele yapıldı. Ayrıca biyolojik mücadele için samuray arı üretiliyor. Bunlar doğaya bırakılıyor.

"Üreticimizin yanındayız"

2009'dan beri TMO devrede. Fındık üreticisi kesinlikle ezdirilmeyecek ve siyasete hibe edilmeyecek. Bu yıl da tıkır tıkır fındığı alıp parasını ödeyeceğiz. TMO'nun elindeki fındık satılacak dedikodusu yapıldı ve satılmadı. Şu anda TMO elinde 90 bin ton fındığı elinde tutuyor. Niye tutuyor? Fındık üreticisinin yeni mahsulünün fiyatlarının düşmemesi için. Üreticimizin yanındayız.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölgesel Haberleri