Samsunlu gazeteciler 15 askerin şehit edilmesinin ardından toplumsal duyarlılık göstererek Bandırma Müzesi Şehitler Anıtı'na siyah çelenk bırakıp, 15 askerin şehit edilmesini ve terörü kınadı.
Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edilmesini tepkiler çığ gibi büyüyor. Birçok ilde çeşitli protestolar gerçekleştirilirken Kurtuluş Mücadelesi'nin başladığı Samsun'da bir araya gelen ulusal ve yerel basın gazete ile TV temsilcileri, toplumsal duyarlılık göstererek askerlerin hain saldırı sonucu şehit edilmesini, terörü ve teröre destek verenleri protesto etti.
Bandırma Müzesi önünde toplanan Samsunlu yaklaşık 100 gazeteci 'Vatan Sağolsun' yazılı siyah çelengi taşıyarak, Kurtuluş Mücadelesi'nde
hayatını kaybeden şehitlerin isimlerinin bulunduğu ve 'Şehitler Vurulunca Değil, Unutulunca Ölürler' yazılı anıtın önüne geldi. Ellerinde Türk bayrakları olan gazeteciler üzüntülerini ve tepkilerini dile getirerek, siyah çelengi anıta bıraktı. Gazeteciler birlik ve beraberlik, toplumsal kenetlenmeye dikkat çekerken, bir yandan tepkilerini dile getirdi, bir yandan da bu sefer kendilerini haber yaptı.
Görüşlerini belirten 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiği, yeniden millet olma onurunun yaşandığı ve Atatürk şehri Samsun'dan çağrıda bulunmak istediklerini söyledi. "Birlik ve beraberliğimiz asla bozdurmayalım" diye çağrıda bulunan Uzun, "İçeride ve dışarıda ülkeyi bölmek isteyenlere karşı, tek vücut, tek yürek olalım. Biz bunun çağrısını, meşalesini Samsun'dan yakarak mesaj göndermek istiyoruz.
Bizler sadece kalemlerimizle değil, gerekirse yüreğimizle, bileğimizle bu vatan için toprağa düşmeye hazır olduğumuzu göstermek için buradayız. Önce insanız, sonra gazeteciyiz. Bu ülkede huzur varsa, mutluluk varsa o zaman görevimizi yapabiliriz. Sağduyulu davranarak ve kenetlenerek bu süreci atlatmayız. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" dedi.
Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Osman Kara da, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Kritik bir dönemde geçiyoruz. Dışarıda olabildiğine yoğunlaşmış saldırılar, içeride korkunç ihanetlerle karşı karşıyayız. Derdimiz, acımız büyük ama asla umutsuz değiliz.
Hiçbir şart Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıldığı, Mondoros Ateşkes Antlaşması'nın imzalandığı günden daha kötü değil. Birlik ve beraberliğimizle bu günleri aşacağız" diye konuştu. Saygı duruşunda bulunan ve tüm şehitleri anan gazeteciler, daha sonra görevlerinin başına döndü.